Mindfulness Box

Mindfulness Box

De telefoon gaat, ondertussen kijk ik tv, ik kook het eten, lees even een whats app bericht tussendoor, o ja wat zei je, Ik zat aan de telefoon dat was waar. Ons leven raast voorbij, stil zitten is er niet meer bij. Een foto hier, een berichtje daar dat is wat onze ogen continu waarnemen. Er is geen rust om te luisteren naar de regen die tikt tegen het dak. Mindfulness zorgt op een hele praktische manier voor minder stress en een gezonde kijk op jezelf, je emoties en je omgeving. Bewust van je ademhaling en van wat je ziet, voelt ruikt, hoort en proeft.

Zie, voelen, ruiken, horen en proeven dat zijn we een beetje verleerd in onze maatschappij die vooral gericht is op denken en analyseren. Met de mindfulness box wil Eva Brobbel je de mogelijkheid geven om elke dag op jouw manier met mindfulness bezig te zijn. De mindfulness box is een doosje van 11,5 x 16 cm. In het doosje zitten opdrachten, kaartjes met quotes, stickers, oefeningen, meditaties en een schriftje vol uitleg, tips en schrijfopdrachten.

Persoonlijk ben ik een voel persoon, als ik in een winkel loop voel ik aan sjaals, elke winkel waar ik loop doe ik dat. Niet alleen sjaals ik voel ook aan papier, de structuur ervan, de afwerking, alles. Als grafisch vormgever dus geen verkeerd vak gekozen. Van dit pakket gaat mijn grafische hart veel harder kloppen. Prachtig papier voor het doosje en wanneer je hem openschuift een walhalla aan papieren dingetjes. Envelopjes met een mooi design, kaartjes met ronde hoeken, bandjes van papier en kaarten met een lint eromheen. Een plezier om het open te maken, eruit te halen en te bekijken. Sorry genoeg over papier, wat zit er nu allemaal in…

6 envelopjes met enorm leuke grafische printjes, eigenlijk te leuk om te versturen maar dat gaan we vast wel een keer doen.

6 kaarten met oefeningen, wandelmeditaties, evaluaties van gedachten, ademhaling, meditatie en communicatie. Elke kaart bevat een stappenplan.

20 kleine kaartjes met een tekst. Ik heb al een aantal keer een kaartje gepakt en op mijn bureau gelegd zodat ik geconfronteerd werd met de tekst die dag. Zo lag “Het hoeft niet perfect te zijn” op mijn bureau en dat werkte erg goed. Hierboven zie je 5 van de 20 kaartjes. Wat zijn ze ook mooi hé.

12 kaarten met quotes. Ik heb een zwak voor quotes en dan helemaal als ze mooi vormgegeven zijn met een kleurtje, illustratie en lettertype. Favoriet: “Good enough is the new perfect” en ” Be awesome today”

26 kaarten met quotes van bekende mensen voorzien van illustraties en een fijn lettertype. Leuk om te versturen in de mooie enveloppen of om neer te zetten en af en toe naar te kijken, te lezen en bij stil te staan.

12 kaarten met opdrachten, een tweezijdige kaart met voorop een korte tekst in een mooie lay-out en op de achterzijde een opdracht. Een opdracht om beter te kijken, te observeren, om iets te doen.

24 vierkante stickertjes, ideaal om in mijn agenda te plakken. Rianne kwam met het idee om er magneetjes van te maken en dat heb ik met 4 stickertjes al gedaan en het staat heel leuk op de koelkast.

Het Mindfulness Notebook is een boekje van 48 pagina’s met uitleg over mindfulness, quotes, oefeningen, tips, opdrachten, leestips en nog veel meer.

De mindfulness box is prachtig en laat je ook echt nadenken over wat je doet en hoe je het doet. De kaartjes zijn een goede motivator voor de dag/week en zal ik vaak gebruiken. De opdrachten uit het Mindfulness notebook ga ik zeker allemaal doen maar rustig op mijn gemak en niet allemaal tegelijk. Het heeft tijd nodig om mindfulness te leren en het in je leven te passen, dat doe je niet van de ene op de andere dag. Het is erg leuk om voor jezelf te kopen of om cadeau te doen. De box kost € 16.95 en is te bestellen via bol.com.