Het 2de boek van Tess

Miriam Bruijstens – Het 2de boek van Tess

Vorig jaar las ik Het boek van Tess, en las ik op Twitter dat Miriam Bruijstens bezig was met het 2de boek van Tess. Een vervolg daar was ik wel benieuwd naar want voor mij was het boek niet echt af, ik wilde meer van Tess weten. Nu heb ik het 2de boek van Tess gelezen wat vond ik ervan? Is Tess volwassen geworden, wat ik in het boek van Tess nog miste en hoe gaat het nu met haar?

De cover van Het 2de boek van Tess is echt prachtig en nog mooier dan Het boek van Tess. Het benadrukt heel de sfeer van het boek, het gevoel en de emoties die je tegen gaat komen. Deze gaat tussen mijn favoriete covers van dit jaar tot nu toe. Een boek moeten we natuurlijk niet alleen beoordelen op de cover want het kan een prachtige cover zijn maar een heel stom boek. Gelukkig was dit niet zo maar je snapt wat ik bedoel.

De tekst op de achterzijde van het boek

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden? Een cross-overroman waarin het personage Tess nog meer onder je huid kruipt. Een heftig verhaal vol vriendschap, hartstocht, verdriet en humor. En poëzie.

Het 2de boek van Tess is inderdaad een boek wat onder je huid kruipt. Ik begon met lezen en wilde niet stoppen met lezen. Het was duidelijk te merken dat Tess ouder geworden is, niet in leeftijd maar in gedrag. Natuurlijk heeft Lucas hier veel aan bijgedragen. Na 50 bladzijdes lezen moet ik even de pagina twee keer lezen. Er gebeurt iets wat ik niet zag aankomen. Iets wat ik echt heel gemeen vind en niet eerlijk. Toch lees ik verder. Verder terwijl Tess het heel moeilijk heeft, gelukkig kunnen uit nare gebeurtenissen mooie dingen komen en dat gebeurt gelukkig ook. Een nieuwe plek waar Tess komt is het huisje van Sam op een klein eiland, hoe het omschreven wordt zie ik het helemaal voor me. De boekenkast die het grootste deel van het huisje inneemt, de slaapplek die laag en klein is, het lijkt me een heerlijk huisje om even weg te zijn.

In het boek staan weer mooie gedichten geschreven en ook een pagina alleen maar met een paar regels en dan alleen maar; ik zwem midden op de pagina. Waarom alleen deze woorden snap je wanneer je het boek leest. Het geeft een extra gevoel, een rust moment tot er wat gebeurt.

Ik ga niet veel in op de inhoud van het boek want dan ben ik bang dingen te verklappen en dat is niet leuk. Ik ben enthousiaster dan bij Het boek van Tess maar het is wel aan te raden eerst Het boek van Tess te lezen en daarna Het 2de boek van Tess, dit om de persoon Tess te leren kennen. Het boek is een hardcover met 130 bladzijde en kost € 14.95

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis

Bewaren

Bewaren