Versluiering

Monaldi & Sort – Versluiering

De kaft van Versluiering daar moet ik eerlijk over zijn; het trekt me niet aan. Het past we bij het jaartal 1647 waar Monaldi & Sorti je in Versluiering mee naartoe nemen maar helaas is dit niet mijn ding. De kaft en het verhaal niet. Het is mijn eerste DNF in lange tijd.

Het hele Franse hof is in rep en roer; kardinaal Mazarin, de eerste minister van het koninkrijk, wil voor het volgende carnaval een groots Italiaans melodrama opvoeren. Maar welk complot gaat er werkelijk schuil achter deze wwelderige opvoering? Dat vraagt de jonge Atto Melani zich af, de hoofdrolspeler van het geheimzinnige spel. Samen met zijn trouwe secretaris gaat hij op onderzoek uit en stuit op een dodelijke samenzwering die teruggaat tot het Florence van twee eeuwen geleden.

Versluiering begint met een uitzetting van alle namen die voorbij komen in het boek. Voor mij geeft dit niks extra’s. Na de eerste paar bladzijden val ik in slaap. Er worden allemaal feiten beschreven maar er zit nog geen spanning of vaart in het verhaal. De volgende dag probeer ik het weer maar een paar bladzijdes ben ik gestopt. Ik ben gestopt met lezen in Versluiering.

Sommige mensen zouden dit misschien een fijn boek vinden maar voor mij is het helaas niks. Het boek is voor €11,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)