way

Monica Geuze – My Way

Monica haar vlog ontdekte ik ergens in 2016. Ik begon elke dag haar vlogs te bekijken en opeens ontdekte mijn vriend haar ook. We begonnen bij vlog 1 te kijken. Elke avond een paar en uiteindelijk waren we helemaal bij. Wat een heerlijke meid, doet wat ze zelf wilt en ja in het begin staat ze pas om 3 uur op maar inmiddels is dat anders want er moet gewoon gewerkt worden ook als vlogger. You like it or you hate it. Wij vinden het heerlijk om te kijken en kunnen lachen om Monica.

En toen kwam er een boek; My Way

Monica was bezig met het schrijven van haar boek, daar kreeg je in de vlogs wel iets van mee, niet heel veel maar toch iets. Ik heb heel lang getwijfel of ik het boek zou kopen of niet. Toch heb ik het gedaan, ik wilde wel lezen wat ze te vertellen had, wat ze meegemaakt heeft. My Way is het verhaal van vlogger Monica Geuze. Van fotoshoots tot dj-optredens, shopsessies en restaurantbezoekjes: Monica deelt bijna elke dag van haar leven op Youtube en Instagram. Ze heeft meer dan 300.000 abonnees. Ondanks het feit dat Monica een leven leidt waar veel meiden jaloers op zijn, wist zij een aantal jaren terug totaal niet wat ze wilde gaan doen. In dit boek vertelt Monica over haar weg naar succes, met alle hoogte- en dieptepunten en nog meer inkijkjes in haar bijzondere leven.

Wat vond ik van My Way

Het boek My way begint bij vroeger, hoe haar leven was als klein meisje, tiener en puber. Een kijkje in het leven van Monica voor ze begon met vloggen. Een meisje die niet weet wat ze wil met haar leven, die moeite heeft haar weg en haar draai te vinden. Ze verhuisd naar Amsterdam, gaat naar school wat niet lukt. Je draai vinden in de grote wereld en weten wat je wilt, lastig. Door het draaien en vloggen heeft ze wel meer een draai gevonden. Waar je Monica in het begin van haar vlogs nog tot drie uur in haar bed ziet liggen is dat na een tijd zeker niet meer en zeker nu niet want ze werkt meer en meer. Ondanks dat sommigen het niet als werken zien maar wat ze doet is zeker werken en we zien zeker niet alles. Toen met concentrate kon ze ook niet vloggen als ze voor hun werkten en dat is logisch natuurlijk het moet exclusief blijven. Nu is ze ook bezig met iets en kan ze ook niet zeggen wat en dat is begrijpelijk want iets wat niet af is of bijna af, moet je voor je houden zodat het ook wordt wat jij wil.

Lezen van My Way was enorm leuk, ik heb gelachen om opmerkingen en met veel plezier het vriendenboekje gelezen. Het is erg makkelijk geschreven en daardoor lees je het heel snel en gemakkelijk uit. Er staan veel foto’s in uit haar privé collectie maar ook hele mooie foto’s. Het boek is leuk om te lezen wanneer je de vlogs van Monica bekijkt. Ken je haar niet dan heeft het, vind ik persoonlijk, geen toegevoegde waarde om het te lezen. Wat ik jammer vond was dat er weinig tips in staan. Tips met betrekking tot vloggen had ik zeker verwacht.

Op 20 mei was er in de Donner een signeersessie en daar ben ik heen geweest. In de rij om mijn boek te signeren. Iets waar ik niet heel speciaal heen ga altijd maar dit keer wilde ik wel graag. Het maakt mijn boek voor mij speciaal en gelukkig moest ik die dag ook in de stad zijn dus kon het mooi combineren. Ik vond het leuk om Monica even te ontmoeten een paar woorden te wisselen en even te laten zien wat haar publiek is.

Kijk jij de vlogs van Monica en wil je meer over haar weten koop dan My Way voor €20,00 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Bewaren