Monique van Loon - The culy way of life

Monique van Loon – The culy way of life

Al een ruime tijd hoorde ik Rianne zeggen dat ze graag het boek The Culy way of life van Monique van Loon wilde hebben. Elke keer kocht ze hem niet en terwijl we in de sportschool aan het trainen waren zei ze dat ze hem die middag nergens kon vinden en dus naar de stad zou gaan de volgende dag. Ik baalde nu moest ik het vertellen, ik had namelijk het boek al besteld voor haar maar niet de normale editie, nee de gesigneerde editie gewoon omdat het net wat leuker is. Ondertussen hebben we allebei het boek en is de sportschool nog meer nodig want de chocolat chip cookies zijn al menig maal door mij gemaakt en Rianne heeft de merenge al gemaakt en ik heb het natuurlijk mogen proeven.

Een boek wat de uitstraling heeft van knus, gezellig en lekker, dat is The culy way of life door Monique van Loon. Een voorkant nodigt je uit tot het bekijken of niet bekijken van een boek en deze voorkant nodigt je uit om het in te kijken. Het totaal plaatje klopt, de vormgeving van de voorkant klopt tot en met de plaatsing van het B+L logo. Maar past de inhoud bij de hkaft en komen de verwachtingen waar wat het boek uitstraalt?

“Een toetje in een schaaltje is een toetje, maar in een Martini-glas wordt het een feestje”

In negen hoofdstukken wordt je meegenomen in een culinair proces van de perfecte tafel opmaak naar je voorraadkast, van 15 minuten diners tot complete party’s, van de chocolade hemel tot ontbijten als een keizer en van de markt tot aan de favorieten van Monique.

Recepten
Voor sommige recepten heb je een waslijst nodig voor anderen maar 3 ingrediënten. Een aantal recepten heb ik al geprobeerd en voor de meeste hoefde ik geen boodschappen te doen, ik had alles in de o zo belangrijke voorraadkast. Ik maakte granola en mueslirepen op een zondagmiddag, kaneelstengels op een maandagavond en chocolat chip cookies en nutellacakejes voor de lekkere trek. Alle vijf recepten die gemakkelijk zijn, leuk om te maken en zo lekker dat ze voor herhaling vatbaar zijn. Een aantal recepten vind ik iets te luxe bijvoorbeeld het recept waar truffels in zit. De uitleg bij de recepten is erg duidelijk en voor iedereen erg begrijpbaar ook als je niet vaak in de keuken staat is elk recept goed te maken.

Gezellig boek met prachtige fotografie
The culy way of life is vooral een gezellig boek om te lezen, hij is makkelijk geschreven, er zitten grapjes in en het leest meer alsof je in een gesprek zit met Monique van Loon. De foto’s zijn prachtig , echt om op te eten en dat is bij een kookboek wel erg belangrijk. Elk recept is voorzien van een foto en daar hou ik van want alleen tekst in een kookboek daar kan ik niks mee, ik moet zien wat ik ga maken.

Binnenkort ga ik ook wat andere recepten uitproberen want ik ben naar een aantal wel erg benieuwd. Wil je dit kookboek bestellen? Via bertram en de leeuw kan je een gesigneerd exemplaar bestellen of het gewone exemplaar.

Productinformatie
Auteur Monique van Loon
Uitgever Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Aantal pagina’s 288
Formaat 249 x 195 x 28 mm.