Voorlinden

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden zag ik vaak voorbij komen op Instagram. Zelf was ik er nog niet geweest. Naar een museum was ik lang niet geweest dus het was wel weer eens tijd voor een bezoek aan een museum en dat werd Museum Voorlinden. Samen met mijn vriend en schoonvader reed ik naar Wassenaar. Parkeren is gratis bij het museum en er is voldoende ruimte. 

Voorlinden

Het terrein naar het museum is erg mooi. Een enorm grasveld waar de eerste beelden al staan. Heel gaaf hoe deze beelden in het gras staan. We gaan het museum in en daar bezoeken we de diverse ruimtes waar we best mooie en bijzondere dingen tegen komen.

Art is the Antidote

Lockdowns, verharding en verdeeldheid? Kunst is hét tegengif! Dat bewijst museum Voorlinden met de nieuwe tentoonstelling Art is the Antidote. Met een flinke dosis sprankelende, geëngageerde en grappige kunstwerken uit de eigen collectie fungeert het museum als oplaadpunt, een plek waar je je weerstand kunt opbouwen.

Antony Gormley

Momenteel is de wereldberoemde Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) het museum en landgoed van Voorlinden aan het overndemen. Met zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte onderzoekt Gormley de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen. De overzichtstentoonstelling GROUND overloopt zijn omvangrijke oeuvre, van zijn loden sculpturen uit de jaren ’80 tot zijn meest recente installaties. De tentoonstelling is te zien van 26 mei tot en met 25 september 2022.

Voorlinden

We hadden veel lol om de mini liftjes. Hoe schattig zijn ze wel niet! Het zou leuk zijn in huis een mini liftje voor de katten ik zie het al helemaal voor me.

Sommige werken zijn permanent te zien in museum Voorlinden. Het zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken. Ze laten zich niet beschrijven – je moet ze ondergaan. Hieronder zie je een permanent stuk en dat is echt indrukwekkend groot, zelfs een beetje eng groot sommige dingen zoals de tenen en oksels zo echt.

Voorlinden

We hebben mooie dingen gezien in Museum Voorlinden maar heel eerlijk vind ik het best duur voor hoe veel je kan zien. In één ruimte stond een mega doolhof maar aan de muren hing helemaal niks en dat is best jammer. Hoe is het gemaakt, hoe komt het daar naar binnen ik had mega veel vragen bij deze ruimte. Ik had dus zeker meer verwacht van dit museum maar het was wel super leuk om weer naar een museum te gaan en bijzondere en mooie dingen te zien. Het was een topdag en hebben genoten van wat we gezien hebben.

Binnenkort gaan we weer een museum bezoeken.