april

Must read april

Terwijl de uitgevers de nieuwe boeken voor de zomer aankondigen blijf ik toch nog even bij April. Een maand die ik zeker niet wil overslaan. Een nieuw boek van Moriarty en een nieuwe Vermeer. Hopelijk weer pareltjes. Vandaag een kleine greep uit de enorme stapels boeken die deze maand uitkomen.

Bijna echt gebeurd  – Liane Moriarty van Uitgeverij A.w. Bruna

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Waarom Bijna echt gebeurd?

De afsluiter van de intro “wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?” Wat is daar gebeurt? Gaat Liane me weer op een dwaalspoor brengen en me dit boek op laten vreten want dat gebeurde er toen ik voor het eerst een boek van haar hand las.

Koop bij bol.com

 

Het paradijs  – Suzanne Vermeer van Uitgeverij A.W. Bruna

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland.

Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland.

Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Waarom  Het paradijs?

Boeken van Suzanne Vermeer zijn fijn. Ze zijn een stapje uit, even op vakantie ergens anders heen maar wel met een dosis spanning. Suzanne Vermeer lees je onder een dekentje of in de zon. Dit boek komt er zelfs als kleurboek. Dat je de kaft dus zelf in kan kleuren, hoe leuk is dat!

Koop bij bol.com

Zin, Lief, ziel  – Jacky van Laren van Uitgeverij Boekerij

Iedereen kent de schathemelrijke, razend aantrekkelijke trance­DJ Wessel Quist, bijnaam Q. Behalve om zijn muziek is hij ook bekend om zijn roerige liefdesleven: hij is een beruchte player met een onnavolgbare seksdrive. Nina de Wit wil na haar hippieachtige, grenzeloze opvoeding niets liever dan een burgerlijke baan, huis en man. Maar als ze bij Q Productions solliciteert op de vacature van personal assistant voor Q, leidt dat niet tot zekerheid, maar tot een onverwacht heftige affaire met haar nieuwe werkgever. Als die na een maand noodlottig eindigt, probeert Nina dat te accepteren en door te gaan met haar leven. Hij is te wispelturig, te gesloten, te geheimzinnig over waarom het voor hem zo moeilijk is om haar écht toe te laten in zijn leven. Toch wordt Nina als een magneet naar Q toe getrokken… en Q blijkt Nina net zomin te kunnen vergeten als zij hem.

Waarom  Zin lief ziel?

Jacky van Laren heeft me met Vallen verrast en daarom ben ik erg benieuwd naar een ander boek van haar. In eerste instantie lijkt dit verhaal wel een beetje dezelfde insteek muziek en liefde maar hoe zal ze het dit keer hebben gevormd naar een verhaal waar je in wegkruipt.

Koop bij bol.com

Mama’s marathon  – Esther Roelofs van Uitgeverij Brandt

Werkende vrouwen met kinderen zitten vaak midden in de drukste tijd van hun leven. Hoe zou je dan ook nog tijd overhouden om te trainen voor marathons? Dit boek laat zien dat zo’n druk bestaan juist beter vol te houden is als je hardloopt: je voelt je energieker en sterker, en het is de perfecte stok achter de deur om goed voor jezelf te zorgen. Het vertelt waarom je niet een afgetrainde superheld hoeft te zijn om een marathon uit te lopen. En geeft realistische en haalbare adviezen: hoe je met hardlopen bijvoorbeeld je stressbestendigheid en incasseringsvermogen kunt vergroten. Daarnaast is het boek doorspekt met persoonlijke verhalen van vijf hardlopende moeders die vertellen waarom het lopen voor hen zo waardevol is. Mama’s marathon is daarmee een complete hardloopgids boordevol tips, (voedings) adviezen, anekdotes en trainingsschema’s.

Waarom  Mama’s marathon?

Geen mama en mama to be (wel mama van mijn twee rode monsters die ook aandacht nodig hebben) maar wel een marathon op mijn planning en daarom lijkt dit boek me enorm interessant. Een volle agenda door de werkweek, het huishouden, leuke verplichtingen maar kilometers moeten er ook gemaakt worden. Lezen over hardlopen doet hardlopen en ervaring van anderen doet leren.

Koop bij bol.com

Weke van deze must reads wil jij graag lezen?

Bewaren