Must read augustus

Must read augustus

Boeken, waar zou ik zonder zijn. Het liefst wat ik doe is lezen als ik niet aan het hardlopen ben of creatief bezig ben. Zeker voor ik naar bed ga nog even een paar bladzijdes lezen. Zonder boek ergens heen gaan is een drama want wat moet ik doen als ik moet wachten. Elke maand kan ik wel boeken toevoegen die ik wil lezen. Omdat mijn smaak breed is zal mijn must read lijstje nooit saai zijn en eentonig. Deze maand augustus vier boeken waar ik naar uit kijk.

Lagom – Lola A Akerstrom van Uitgeverij Lev

‘Lagom är bäst’ is een bekend Zweeds spreekwoord, en betekent zoiets als ‘De juiste hoeveelheid is het beste’. Lagom vat de Zweedse psyche perfect samen en is een van de redenen waarom Zweden een van de gelukkigste landen ter wereld is, met een gezonde privé-werkbalans en een hoge levensstandaard. Lagom is een manier van leven die harmonie bevordert. Het draait om eerlijkheid, gematigdheid en tevreden zijn met wat je hebt in het leven. Het gaat niet om te veel of te weinig van iets hebben, maar om een algeheel gevoel van tevredenheid.

Vol inzichten en met prachtige foto’s: deze waardevolle lifestylegids zal eenieder helpen om kleine, eenvoudige veranderingen aan te brengen in je dagelijkse bestaan – of dat nu je dieet, financiën, werk of je vrije tijd betreft – zodat je leven gelukkiger en evenwichtiger wordt.

Waarom Lagom?

Dit schijnt een boek te zijn die je moet lezen en bekijken als je Hygge fijn vond. En laat ik dat nu een heel fijn boek vinden. Ik pak hem nog steeds uit mijn kast dus wil ik ook kennis maken met Lagom en kijken wat het mij kan brengen.

Koop bij bol.com

Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank van Uitgeverij Calenbach

‘Een zomer in Parijs’ is een zomerse YA roman van Denise Grover Swank. De zestienjarige Sophie vindt het helemaal niks om haar zomer in Parijs te moeten doorbrengen. Ze is boos op haar vader, die is gescheiden van haar moeder en nu op het punt staat te hertrouwen. Tot overmaat van ramp heeft Sophies kersverse stiefzusje Camille vanaf het eerste moment een hekel aan haar. Camille heeft maar een pluspunt: ze is bevriend met de wel heel erg leuke Mathieu. Hij heeft een piano waar Sophie op mag oefenen, zodat ze auditie kan doen voor het conservatorium. Even lijkt het leven Sophie toe te lachen, maar dan gebeurt er iets dat dit alles in gevaar brengt.

Waarom Een zomer in Parijs?

YA boeken zijn heerlijk om te lezen, dat deze in Parijs afspeelt lijkt me leuker door de plekken die ik kan herkennen omdat ik er vorig jaar ben geweest. Altijd leuk als je zelf door een stad hebt gelezen een boek te lezen die eraf speelt. Ik kan me dan nog beter inleven. Wat gaat er met Sophie gebeuren ik ben benieuwd.

Koop bij bol.com

Duet met jou – Dani Atkins van Uitgeverij De Fontein

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Waarom Duet met jou?

Dit boek wil ik al lezen omdat er staat voor de fans van Jojo Moyes. Ik ben een Jojo Moyes fan en dan ben ik enorm benieuwd als ze dit bij boeken neerzetten. Ik ben benieuwd naar dit verhaal en hoe het gaat lopen voor de twee dames die ooit vrienden waren.

Koop bij bol.com

Stilte – Mia Sheridan van Uitgeverij Zomer & Keuning

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan.

Waarom Stilte?

Ik hoop dat dit een NA wordt waar ik van kan genieten net zoals bij Sophie Jackson. Het gevoel heb ik er wel bij dat dit gaat lukken maar of dat echt zo gaat worden dat weet ik natuurlijk nog niet. Dit keer is het dan wel een meisje wat de hoofdrol speelt en niet een jongen maar dat lijkt me wel leuk.

Koop bij bol.com