must

Must Read februari

Soms vraag ik me echt af; waar haal ik de tijd vandaan om alle boeken te lezen die ik wil lezen. Elke maand komen er meer en meer boeken uit die we kunnen lezen. Mijn kast heeft nog ongelezen boeken staan en ik denk alweer aan de boeken die komen gaan. Niet altijd goed maar natuurlijk wel leuk om uit te kijken naar de nieuwe boeken en ze op mijn must read lijstje te zetten.

De droogte  – Jane Harper van Uitgeverij A.W. Bruna

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter. Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

Waarom De droogte?

Dit boek wilde ik lezen door Lise van Uitgeverij A.W. Bruna. Ze berichte erover Pauze is: stiekem verder lezen omdat dit boek echt niet normaal spannend is. Al vaker zei ze iets over een boek en was ik het met haar eens en dat maakte me nieuwsgierig naar dit boek. En dan de tekst op de achterkant dat maakt me nog nieuwsgieriger naar dit verhaal. Op 7 februari kunnen jullie lezen wat ik van dit boek vond want ik heb hem al mogen lezen.

Koop bij bol.com

Eindpunt  – Olga van der Meer van Uitgeverij Zomer & Keuning

Eindpunt van Olga van der Meer gaat over Julia, die in een badplaatsje woont en maar één vriend heeft: haar hoogbejaarde buurman Willem. Als die zijn einde voelt naderen, biedt hij Julia aan om tegen een aantrekkelijke prijs zijn huis te kopen. Zo komt ze in contact met Willems kleinzoon Remco, met wie het bijzonder goed klikt. Dat kan echter niet gezegd worden van de rest van hun familie.

Waarom Eindpunt?

Het vorige boek van Olga van der Meer was voor mij het eerste boek wat ik van deze schrijfster las Zussen is een boek waar ik van genoten heb en daardoor ben ik benieuwd naar dit nieuwe boek.

Koop bij bol.com

Wake-up  – Chris Barez Brown van Uitgeverij Kosmos

Chris Baréz-Brown geeft in Wake Up!: Stop met leven op de automatische piloot 52 ideeën om de dagelijkse sleur van het leven te onderbreken en meer plezier in je leven te brengen. Het onbewuste brein neemt het vaak van ons over en dit leidt ertoe dat ons leven soms in een waas aan ons voorbij gaat. Maar dat hoeft niet! Van een week lang de tv uit zetten, tot klimmen in een boom of het schrijven van een lied: dit praktische doeboek helpt je om gewoontes te doorbreken en meer van het leven te genieten.

Waarom Wake-up?

Dit lijkt me gewoon een erg leuk boek om eens wat anders te doen en niet werken, naar huis, koken, sporten, lezen, opruimen, slapen en repeat nee even wat anders even mezelf uitdagen om wat vaker van de standaard route af te gaan. Ja dat lijkt me erg leuk.

Koop bij bol.com

Jager  – Lars Kepler van Uitgeverij De bezige bij

Begin maar vast met rennen Joona Linna is terug!

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat. Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

Waarom Jager?

In 2014 las ik mijn eerste boek van het schrijversduo Lars Kepler. Stalker was het boek waardoor ik kennis maakte met dit duo. Wat een boek. Nu mogen we dan eindelijk verder en dat maakt me wel erg nieuwsgierig. Gaat dit boek me weer van het begin tot eind boeien en verbazen? Ik hoop het wel.

Koop bij bol.com

Weke van deze must reads wil jij graag lezen?

Bewaren