juli

Must read juli

De zomer is aangebroken, de boeken zijn bij de meeste mensen in huis voor ze naar een warme vakantie bestemming gaan. Gelukkig verschijnen er nog nieuwe boeken voor de thuisblijvers. Het is wel wat rustiger met boeken die verschijnen maar er verschijnt nog zat moois. Een hele korte must read voor de maand juli. Kort maar enorm de moeite waard om te kijken welke boeken ik je aanraad om te lezen en welke ik zelf heel graag wil lezen.

Voor je weggaat  – Clare Swatman van Uitgeverij A.w. Bruna

Je vindt je soulmate…   Zoe en Ed worden met vallen en opstaan volwassen, allebei volgen ze hun eigen pad. Maar dan, na jaren vol uitzichtloze baantjes en chaotische huisgenoten, vinden ze elkaar. De toekomst lacht hun toe… En dan gebeurt het ondenkbare.

Op een ochtend, op weg naar zijn werk, komt Ed om bij een verkeersongeluk. Zoe moet leren leven zonder hem. Maar ze kan de herinneringen niet loslaten. Hoe kan ze de gelukkige momenten, hun eerste kus, alles wat ze samen hebben opgebouwd, achter zich laten? Ze moet Ed iets vertellen. Alles wat ze nog nooit eerder heeft gezegd. Nu is het te laat. Of toch niet…?

Waarom Voor je weggaat?

Dit lijkt me een hartverschurend verhaal. Je liefde kwijtraken bij een verkeersongeluk, ik moet er niet aan denken. Want realistisch gezien had dit 10 maanden geleden heel erg werkelijkheid kunnen worden. Dit is een boek die me al aantrekt door de titel. Daarna trok direct de ondertitel me; Elk einde is een nieuw begin. Dit boek is bij mij zaterdag op de mat gevallen. Daar werd ik zo blij van. Dus deze kan ik binnenkort al gaan lezen.

Koop bij bol.com

Samen – Sophie Jackson van Uitgeverij Zomer & Keuning

Twee sexy New Adult-verhalen van de Britse Sophie Jackson zijn gebundeld in Samen: Altijd samen en Eeuwig samen. Is daar een verschil tussen dan, ‘altijd’ en ‘eeuwig’? Als het aan hoofdpersonen Kat en Carter ligt niet. Die twee zijn al sinds Stuk van jou onafscheidelijk. Maar een leven opbouwen met z’n tweeën is niet eenvoudig, hoe leuk je elkaar ook vindt. De novelles in deze bundel geven een lief en realistisch inkijkje in hoe hun relatie zich ontwikkelt. Sophie Jackson is bekend van Stuk van jou en Stil van jou.

Waarom Samen?

Van Stuk van jou en Stil van jou heb ik echt genoten bij mijn laatste recensie schreef ik; Sophie Jackson schrijft boeken die je meeslepen in het verhaal, je in vuur en vlam zetten en met een na gonzend gevoel als je de laatste bladzijde omslaat. Ik wil verder gaan waar het boek eindigde en dat kan in deze korte verhalen.

Koop bij bol.com

Imagine Shoot Create  – Annegien Schilling van Uitgeverij Kosmos

In Imagine. Shoot. Create. laat creatief talent en Instagramfenomeen Annegien Schilling zien hoe je bijzondere foto’s maakt die de verbeelding triggeren. Ze gaat in op het hele traject, van het denkproces tot de technische fase. Dit boek inspireert je om zelf creatief aan de slag te gaan. Op haar dertiende opende Annegien het Instagramaccount fetching_tigerss, waarop ze surrealistische zelfportretten deelt. Vier jaar later heeft ze wereldwijd meer dan 1 miljoen volgers. In 2016 werd Annegien Schilling verkozen tot jongere van het jaar.

Waarom Imagine Shoot Create?

Dit lijkt me een mooi en inspirerend boek. Inspirerend om zelf aan de slag te gaan met mooie projecten en me te laten inspireren.

Koop bij bol.com

Welke boeken staan op jouw must read lijstje?

Bewaren

Bewaren