juni

Must read juni

In mei kwamen er zo veel boeken uit die ik wil lezen. Gelukkig is juni dan weer een maand waarin het wat rustiger is. Maar er zijn altijd wel boeken die ik op mijn to read lijstje zet. Weer een mooie van Lori Nelson Spielman bijvoorbeeld.

Hou me vast  – Lori Nelson Spielman van Uitgeverij Boekerij

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.

Waarom Hou me vast?

Eerder las ik al Een bijzonder jaar en heb ik Vergeef me al in mijn kast staan. Een bijzonder jaar vond ik een mooi en fijn boek wat ervoor zorgt dat ik meer van Lori Nelson Spielman wil lezen. Ik hou van boeken waarbij het gaat over de moed vinden om naar je geluk te zoeken – en ervoor te vechten.


Koop bij bol.com

9 november  – Colleen Hoever van Uitgeverij Zomer & Keuning

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek.

Waarom 9 november?

Van Colleen Hoover heb ik  Misschien Ooit gelezen. Wat een heel bijzonder en anders dan anders verhaal is. Daardoor ben ik erg benieuwd naar 9 november. Wat is er zo speciaal aan 9 november, dat wil ik gelijk al weten.

Koop bij bol.com

Food Talk  – Kim Feenstra en Benine Bijleveld van Uitgeverij Zomer & Keuning

In Food Talk geven model en fotografe Kim Feenstra en foodblogger Bénine Bijleveld een kijkje in hun glutenvrije leven. De twee vriendinnen hebben een gezamenlijke passie: eten! Dit doen ze beide glutenvrij; voor Bénine een must vanwege haar intolerantie voor gluten en Kim kiest er voor omdat ze zich hier stukken beter bij voelt. In dit hippe, toegankelijke kookboek vind je heerlijke ontbijtjes tot stunning salades en van fashionable hoofdgerechten tot tongstrelende zoetigheden. De leuke, eerlijke schrijfstijl en de fantastische recepten van Bénine, samen met de verhalen en fotografie van Kim maken dit boek een must-have voor iedereen die geniet van lekker eten.

Waarom food talk?

Dit lijkt me een mooi en inspirerend boek. Heerlijk om door te bladeren en me te laten inspireren om lekker te koken.

Koop bij bol.com

Bewaren