maart

Must Read Maart

Maart een maand waarin weer heel veel boeken gaan uitkomen en ik echt even een keuze moest maken welke ik aan jullie zou aanraden. Natuurlijk een boek waar spanning inzit, een boek van een van mijn favoriete schrijfsters en een boek om aan de slag te gaan

Het Woud van Emberwilde  – Sarah Ladd van Uitgeverij Voorhoeve

Zolang ze zich kan herinneren verzet de knappe Isabel zich tegen de strenge regels van Fellsworth School. Ook nu ze geen leerling meer is, maar lerares, doet ze haar best een fijne plek te creëren voor de leerlingen, onder wie haar zusje Lizzie, voor wie ze zorgt sinds haar vaders dood. De komst van een vreemdeling met nieuws over onbekende familieleden zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie, reizen Isabel en Lizzie naar Emberwilde, een uitgestrekt landgoed met een mysterieus bos, omgeven door folklore en onheilspellende geruchten. Al snel komt ze in een delicate dans met twee knappe mannen terecht, die allebei naar haar hand dingen.Te midden van het geflirt, gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden – diep verborgen in Emberwilde Forest – die haar toekomst zal bepalen.

Waarom Het woud van Emberwilde?

Ik ben gek op boeken van Sarah Ladd. Ze schrijft heel beeldend en ik voel me echt even terug in de tijd als ik haar boeken lees en dat terwijl het ver voor mijn tijd is. Dat vind ik echt fijn even terug in de tijd even naar de mooie jurken en rangen en standen.

Koop bij bol.com

Verboden vruchten  – Jojo Moyes van Uitgeverij Fontein

In een klein Engels kuststadje in de jaren 50 groeien Celia en haar beste vriendin Lottie als zussen op. Wanneer Celia haar nieuwe verloofde Guy komt voorstellen, slaat onbedoeld de vonk over tussen Guy en Lottie, wat niet zonder gevolgen blijft… Vijftig jaar later koopt een Londense clubeigenaar een van de oude stadsvilla’s, Arcadia. Hij neemt binnenhuisarchitect Daisy in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Daisy weet niet goed waar te beginnen, tot ze kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Waarom Verboden vruchten?

Jojo Moyes boeken moet ik daar nog van uitleggen waarom ik ze wil lezen? Elke keer weer zit ik helemaal in haar boeken en ze heeft me zelfs aan het huilen gemaakt.

Koop bij bol.com

Donker water  – Mikaela Bley van Uitgeverij A.W. Bruna

Op een hete zomerdag vertrekt misdaadjournalist Ellen Tamm vanuit Stockholm naar haar ouderlijk huis in Sörmland. Ze kan niet langer vluchten voor haar verleden en voor de traumatische persoonlijke herinneringen die naar boven kwamen toen ze werkte aan de zaak van het verdwenen meisje Lycke. Nu gaat ze terug naar waar het allemaal begon, toen ze acht jaar oud was en haar tweelingzusje stierf.

Waarom Donker water?

Dochter vermist vond ik echt een goed boek. Ik zat daar gelijk in het verhaal en wilde antwoord op vragen maar die antwoorden kreeg ik niet. Ik hoop dat Donker water verder gaat waar Dochter vermist is geëindigd en ook zo sterk doorzet.
Koop bij bol.com

Het complete boek van Chalkletteren  van Uitgeverij BBNC

In meer dan zestig lessen leer je het ABC van handletteren (letterlijk) en de basisletterstijlen: met schreef, schreefloos en handgeschreven sierletters. Bovendien laat Valerie zien hoe je een ontwerp indeelt, hoe je van verschillende stijlen een mooi geheel maakt en hoe je schaduw en diepte toevoegt aan je werk. Krijg meer gevorderde stijlen als lintletters en ‘vintage circus’ onder de knie en gebruik banners, vaandels en allerlei soorten versieringen. Ten slotte bevat ‘Het complete boek voor chalk letteren’ twaalf projecten waarbij je je nieuwe skills meteen kunt gebruiken. Van een sneeuwbol met een winterwonderland en een verjaardagskaart met een smartphone-thema tot een unieke uitnodiging voor een feestje en een bord voor een lunchroom waarvan iedereen zin krijgt in cupcakes: je maakt ze allemaal zelf. Ontwerp en ontwikkel je eigen chalk letterstijl!

Waarom Het complete boek van chalkletteren?

Handletteren, kalligrafie ik vind het allemaal leuk maar ik kan nog zeker wel bijleren en meer technieken leren en dat kan met dit boek zeker.

 

Weke van deze must reads wil jij graag lezen?

Bewaren

Bewaren