mei

Must read mei

Mei betekend Lente en wanneer het lente is dan is het zo lekker om in het zonnetje te gaan zitten met een boekje erbij. Lekker in een andere wereld gaan zitten met de warmte van de zon op je. Beter kan het toch niet? Wanneer dat met top boeken zijn is het helemaal compleet. Ik heb weer een paar aanraders op een rijtje gezet. Dit keer extra veel boeken als aanrader met aan het einde echt op de valreep nog drie toppers in Mei.

Alles tussen ons  – Anna McPartlin van Uitgeverij A.w. Bruna

Van jongs af aan waren Eve en Lily onafscheidelijk, tot een grote ruzie een einde maakte aan hun vriendschap. Zeventien jaar later ontwaakt Eve na een ongeluk in het ziekenhuis en komt tot de ontdekking dat haar vroegere beste vriendin haar verpleegster is. Eerst is het onwennig, maar tijdens de revalidatie groeien de vriendinnen naar elkaar toe. Ze durven hun fouten uit het verleden – en heden – onder ogen te komen. En ze zien haarscherp hoe de ander haar leven kan veranderen: Lily moet loskomen van haar mislukte huwelijk en Eve moet leren zien hoe zij anderen soms kwetst.

Het ongeluk van Eve biedt hen allebei een tweede kans, juist op het moment dat ze die schouder om op te leunen zo goed kunnen gebruiken. Maar Eve en Lily kunnen niet vermoeden welke toekomst hun vriendschap te wachten staat…

Waarom Alles tussen ons?

Verhalen over vriendschap zijn heerlijk om te lezen maar wat staat ze te wachten. Echt een boek voor de Lente denk ik.

Koop bij bol.com

Generatie Ei  – Rosa Surachno van Uitgeverij Lev

Hét boek voor de generatie Y waarin ze leren dat falen het nieuwe succes is.

Vergeleken met eerdere generaties wordt bij generatie Y vaker overspannenheid, een burn-out en depressie vastgesteld. Onderzoekers stellen dat dit onder andere komt door prestatiedruk en bewijsdrang. Volgens Rosa Surachno geeft haar generatie zichzelf geen ruimte om te falen, verkeerde keuzes te maken en dingen te missen. Haar eigen agenda liep over van de activiteiten en ze snapte niet wat het probleem was met ‘te druk’ zijn. Tot ze zelf overspannen thuis zat.

Waarom doen we onszelf dit aan? Waarom laten we het zo ver komen? Met deze vragen in haar achterhoofd begon ze aan dit boek. Generatie Ei geeft hier niet alleen antwoorden op, maar biedt ook praktische tips en adviezen van professionals en ervaringsdeskundigen.

Waarom  Generatie Ei?

Soms wil ik geen gewoon leesboek, geen thriller, geen roman maar even wat lezen, wat leren met laten inspireren en generatie ei is zo’n boek die daarbij hoort. Want waarom hebben we die prestatiedruk, waarom hebben we ellenlange to do lijstjes.

Helaas is dit boek uitgesteld en zal dus nog niet verschijnen

Koop bij bol.com


Post Mortem  – Emelie Schepp van Uitgeverij Fontein

De Zweedse(thrillerauteur van het jaar) Emelie Schepp brak in Nederland door met ‘Memento’ en ‘Narcotica’. Haar derde boek ‘Post Mortem’ heeft wederom Jana Berzelius in de hoofdrol.

Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen – en de wet – te overtreden.

Waarom  Post Mortem?

Deel drie alweer van Emelie Schepp. Waarom ik deze wil lezen? Lees mijn recensies van Memento en Narcotica en ik denk dat je de boeken dan ook gaat lezen en ook wacht op dit boek.

Koop bij bol.com
Onvindbaar  – Terri Blackstock van Uitgeverij Voorhoeve

‘Onvindbaar’ van Terri Blackstock gaat verder bij de cliffhanger waarmee ‘Op de vlucht’ eindigde: rechercheur Dylan heeft Casey laten gaan toen de politie op het punt stond haar te arresteren. Ze heeft geen idee waarom, maar wat ze wel weet is dat ze zich weer onvindbaar moet maken. Nieuwe naam, nieuwe look, nieuwe stad, nieuwe baan.

Maar dat is niet genoeg om zichzelf gerust te stellen. De moordenaar van Brent moet achter de tralies komen en zij is de enige die daarvoor kan zorgen. Ze wil Dylan wel vertrouwen, maar durft ze dat ook?

Als haar zus Hannah ook bij de zaak betrokken raakt, moet Casey in actie komen. Voor Hannah heeft ze alles over, zelfs een levenslange gevangenisstraf. Zou het haar zus helpen als ze zichzelf aangeeft?

Waarom  Onvindbaar?

Hierboven lees je al Onvindbaar gaat verder bij de cliffhanger van Op de vlucht. Daar wil ik verder gaan. Veder lezen hoe het verder vergaat met Casey en is Dylan te vertrouwen. Ik ben heel benieuwd waar dit verhaal heen gaat en of we de oplossing krijgen in dit deel of we ook na dit deel in spanning moeten zitten.

Koop bij bol.com

De schitterende doden  – Belinda Bauer van Uitgeverij A.W. Bruna

Eva Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar sensatie beluste publiek tevreden te stellen. De moordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te laten zien. Hij kondigt zijn macabre optredens van tevoren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn. Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze de kans om als eerste verslag te doen van de moorden met beide handen aan.

Waarom  De schitterende doden?

Dit lijkt me een literaire thriller die me op het puntje van mijn stoel doet kruipen. Een boek die ik niet zal kunnen wegleggen. Heb je die cover ook gezien die is toch echt mooi.

Koop bij bol.com

De nergens man  – Gregg Hurwitz van Uitgeverij A.W. Bruna

Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer zonder enig idde te hebben waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

Waarom  De nergens man?

Het is een beetje bourne stijl en dat vind ik erg leuk. Ook trekt dit boek me door de schrijver Gregg Hurwitz wat een leuke man is dat, ja ik heb hem ontmoet tijdens het bloggersevent van AW Bruna en hij kan leuk vertellen. Over zijn personages maar ook over persoonlijke dingen.

Koop bij bol.com

Het zusje  – Loise Jansen van Uitgeverij A.W. Bruna

Grace is de dood van haar beste vriendin Charlie nooit te boven gekomen. Ze wordt achtervolgd door haar laatste woorden. Op zoek naar antwoorden opent ze een doos met persoonlijke aandenkens en brieven van Charlie. Daarna realiseert ze zich dat ze eigenlijk maar heel weinig wist over haar hartsvriendin.

Wanneer Grace op zoek gaat naar Charlies vader, komt ze in contact met Anna, die claimt het zusje van Charlie te zijn. Voor Grace voelt het algauw alsof Anna familie is, en door haar komst is het verlies van Charlie iets draaglijker. Maar iets klopt er niet…

Waarom  Het zusje?

Een boek over verdriet, verlies en een niet opgelost gevoel. Daar zit een verhaal achter. En wie is Anna precies.

Koop bij bol.com

Welke van deze must reads wil jij graag lezen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren