vermeer

Must read november

Historische romans ik kan er zo lekker in wegdromen maar geef je mij een boek van Suzanne Vermeer dan ben ik de komende uren heel stil. Diversiteit daar hou ik van en dat is in mijn boeken keuze enorm goed te zien. In mijn boekenkast veel verschillende boeken helaas niet zo mooi gerangschikt maar ooit komt dat wel. Deze maand weer veel fijne nieuwe boeken die uitkomen.

De lerares van Fellsworth – Sarah Ladd van Uitgeverij Kok

Annabelle Thorley raakt alles kwijt na het faillissement van haar vader. Haar verloofde verlaat haar en ze is overgeleverd aan haar broer, die alleen om zichzelf geeft. Ze ziet maar één uitweg: werk zoeken. Ze gaat aan het werk als lerares op Fellsworth, het landgoed van haar oom en tante. Daar ontmoet ze weduwnaar Owen Locke. Maar in plaats van het eind van alle problemen, is dit in feite pas het begin…

Waarom De lerares van Fellsworth?

De boeken van Sarah Ladd zijn echt favoriet bij mij in dit genre. Terug in de tijd en me verliezen in de tijd van paard en wagen, romantiek en drama. Heerlijk vind ik dat.

Koop bij bol.com

Winternacht – Suzanne Vermeer van Uitgeverij A.W. Bruna

Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.

Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Waarom Winternacht?

Een nieuwe Suzanne Vermeer, die moet natuurlijk gelezen worden. De boeken van Vermeer lezen zo lekker weg. Ik wordt vaak op een dwaalspoor gezet tijdens het lezen en dat vind ik heerlijk want ik weet dat ik moet blijven opletten. Naar de winter toe is het ook leuk om echte winterboeken te lezen en dat komt met deze dan wel goed.

Koop bij bol.com

De sneeuwengel – Lulu Taylor van Uitgeverij Boekerij

Cressida Felbridge is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren zestig. Ze is verloofd met een rijke man en haar invloedrijke vader wil haar voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is nog steeds getrouwd. En zijn manipulatieve vrouw is niet van plan hem zomaar te laten gaan.

Decennia later staat Emily Conway op het punt alles te verliezen wat ze liefheeft. Will, haar man en vader van haar kinderen, is door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet, ze zijn alles kwijt. In zijn wanhoop rijdt hij met Emily in de auto van een klif. Pas als Emily volledig is hersteld wordt ze op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis: een haar onbekende vrouw heeft haar een huis op een groot landgoed nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Waarom De sneeuwengel?

De winterkinderen las ik vorig jaar van Lulu Taylor en daar was ik erg verrast over, een goed boek. Ik ben benieuwd of De sneeuwengel in dezelfde sfeer geschreven is, ik heb namelijk het idee van wel en dan gaat dit boek me zeker bevallen

Koop bij bol.com

Off  – Tanya Goodin van Uitgeverij A.W.Bruna/Lev
Voel je je opgejaagd?
Raak je in paniek als je je telefoon niet bij je hebt?
Ben je uitgeput?
Heb je moeite om je te concentreren of te ontspannen?
Het is tijd om offline te gaan en te resetten.

We zijn zo’n 2.617 keer per dag aan het swipen, klikken of typen. Het is zo makkelijk en verleidelijk om online te zijn en afleiding te zoeken van dingen die we eigenlijk zouden moeten doen. En het is lastig om daarvan af te komen. Dit kleine, handige boekje helpt je om uit te loggen, minder stress te ervaren en meer tijd over te houden, zodat je weer kunt genieten van échte ervaringen, échte contacten en écht geluk.

Reset je grenzen met de opdrachten, wijze woorden en nieuwe inzichten van digitale-detoxspecialist Tanya Goodin

Waarom Off?
Off omdat ik mijn telefoon te vaak op pak. Soms alleen om naar de tijd te kijken en zelfs dat doe ik niet bewust ik weet dan na een paar seconden al niet meer hoe laat het was. Gelijk afgeleid door iets anders ga ik van de ene app naar de andere. Volle aandacht is er niet meer bij wanneer ik tv kijk de telefoon is er een onderdeel van geworden.

Koop bij bol.com

 

Heel veel deze maand om naar uit te kijken.
Waar kijk jij naar uit in november?