read

Must read oktober

De boeken die gaan verschijnen en mij goed lijken worden er weer veel. Ik ben dus selectief geweest, dat moest wel anders had het een hele lange lijst geworden. Van Jojo Moyes tot Liane Moriarty en van creatief zijn . Hield ik maar alleen van romans, nee zeker niet ik lees graag heel breed. Het houd het lezen leuk en ik leer er veel van.

read

Jij en ik  – Jojo Moyes van Uitgeverij De Fontein

Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had… In de novelles “Jij en ik’, “Een week in Parijs’ en nog 9 nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

Waarom Jij en ik?

Over de verhalen hoef ik bij Jojo Moyes niet te beginnen want janken bij Voor jou dus in mijn hart deze schrijfster. Dit boek trekt alleen mijn aandacht al om de looks. Is het geen plaatje.
Koop bij bol.com
Een jaar na Milo  – Olga van der Meer van Uitgeverij Zomer & Keuning

In ‘Een jaar na Milo’ van Olga van der Meer gaat Janine haast kapot van verdriet nadat haar man is overleden. Maar dat verdriet slaat om in verbazing als ze ontdekt dat Milo er een heel ander leven op nahield naast hun huwelijk. Hij blijkt een zoontje te hebben bij een andere vrouw, iets wat voor Janine extra pijnlijk is omdat zijzelf onvruchtbaar is. Wat volgt is een jaar vol strijd, woede, verdriet, vernedering en twijfels, maar ook een onverwachte vriendschap en een nieuwe liefde. Olga van der Meer schreef met ‘Een jaar na Milo’ een ontroerende roman over jezelf hervinden na een dubbel trauma.

Waarom Een jaar na Milo?

Olga van der Meer schrijft fijne boeken. Dit keer een ontroerende roman en daar ben ik wel erg benieuwd naar hoe ze dit allemaal in een verhaal zet en het gevoel overbrengt.
Koop bij bol.com

Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn van Uitgeverij Boekerij

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt. Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen…

Waarom vrienden voor het leven?

Ik heb genoten van Drie vrienden een huis (en een klusjesman) de schrijfstijl van Astrid is erg leuk en in dit deel komen we meer te weten over Kiki.
Koop bij bol.com

De moed om creatief te zijn  – Doreen Virtue van Uitgeverij Boekerij

Ontdek je eigen kracht en creativiteit met de hulp van Doreen Virtue. Vol praktisch advies, wetenschappelijk onderzoek en waargebeurde verhalen. Denk je dat creativiteit alleen is weggelegd voor kunstenaars? Dan is dit hét boek voor jou. Iedereen is creatief geboren! Als jij je niet creatief voelt of je creatieve ideeën niet uitpakken zoals je het graag zou zien, kan Doreen Virtue je daarmee helpen in haar nieuwe boek. Doreen laat je in De moed om creatief te zijn zien hoe je op verschillende manieren moed kunt verzamelen, waaronder de kracht om jezelf te zijn. Elk hoofdstuk bevat praktische oefeningen die je helpen met het ontdekken van je natuurlijke talenten, creatieve roepingen en interesses. Doreen deelt ook fascinerende onderzoeken over hoe iedereen met gemak een creatief, succesvol en tevreden persoon kan worden. De moed om creatief te zijn is een boek vol praktisch advies, wetenschappelijk onderzoek en waargebeurde verhalen, waarmee je het geloof in jezelf en je creativiteit vindt.

Waarom De moed om creatief te zijn?

Creatief zijn vind ik leuk en heerlijk maar ook lastig en wat is mooi. Mijn creativiteit uiten vind ik soms lastig en dat is weer lastig met mijn beroep als Grafisch vormgever. Aan de slag gaan met dit boek is dan wel erg leuk.
Koop bij bol.com

Drie wensen  – Liane Moriarty van Uitgeverij A.W.Bruna
Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders. Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn…

Waarom Drie wensen?
Sinds mijn eerste boek van Liane Moriarty ben ik weg van haar schrijfstijl en daarom ben ik elke keer weer benieuwd naar wat ze schrijft hoe ze het nu gaat brengen en hoe lang ik erover doe om achter alle dingen te komen.

Koop bij bol.com

Heel veel deze maand om naar uit te kijken.
Waar kijk jij naar uit in oktober?