Must read september

Must read september

Als ik naar de boeken kijk die uit gaan komen deze maand ooo die zijn zo fijn en bovenaan die lijst staat Van jou van Sophie Jackson. Sophie Jackson die ik dus deze maand ook even mag ontmoeten en interviewen. So exited! Er verschijnt meer in de maand september en waar ik naar uit kijk dat deel ik met jullie.

Van jou  – Sophie Jackson van Uitgeverij Zomer & Keuning

Hartverscheurend, sexy en meeslepend, dat is Van jou van Sophie Jackson. Hoofdpersonen Riley en Lexie zijn al sinds hun vroege jeugd verkikkerd op elkaar, maar het leven heeft hen in een andere richting geleid. Toch kunnen ze elkaar niet vergeten. Als Riley vanwege een ziekenhuisopname van zijn vader terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide, moet hij dan ook meteen aan Lexie denken. En het duurt niet lang voordat hij haar ontmoet – en zijn hart opnieuw aan haar verliest. Maar ze hebben allebei heel wat meegemaakt en dat maakt de liefde er niet makkelijker op. Kan er opnieuw iets opbloeien tussen hen, of staat het verleden in de weg? Van jou is het derde deel in de trilogie van de Britse Sophie Jackson waarin eerder al Stuk van jou en Stil van jou verschenen.

Waarom Van jou?

De boeken van Sophie Jackson vind ik zo fijn. Het is echt op de bank kruipen met dit boek en lezen. Chips erbij, wat drinken en ik vermaak me prima. Een grote glimlach op mijn gezicht hoop ik weer te krijgen bij Van jou. En natuurlijk een klein vleugje van de mannen uit Stuk van jou en Stil van jou. Ja ik kan niet wachten om in dit boek te beginnen.

Koop bij bol.com

Zoete wraak  – Ane Marie Hooyberghs van Uitgeverij Zomer & Keuning

In ‘Zoete wraak’ van Anne-Marie Hooyberghs kan hoofdpersoon Liona een aanranding moeilijk verwerken. Het wordt nog traumatischer en dramatischer wanneer haar aanrander wordt vrijgesproken en dus op vrije voeten blijft. En niet in een ver oord, maar in het dorp waar Liona zelf ook woont. De haat die ze voelt verandert haar in iemand die ze nooit heeft willen worden. ‘Zoete wraak’ is een intelligente psychologische roman die beklijft.

Waarom Zoete wraak?

De tekst van deze boek spreekt me aan en dan vooral “De haat die ze voelt verandert haar in iemand die ze nooit heeft willen worden.”Hoe gaat ze hiermee om en hoe gaat ze om met de confrontatie als ze hem tegenkomt. Ik denk dat dit ene hele mooie indrukwekkende roman kan zijn.


Koop bij bol.com
De vijfde brief  – Nicola Moriarty van Uitgeverij De fontein

Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.
Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Waarom De vijfde brief?

Van haar zus heb ik al meerdere boeken gelezen en dat maakt me nieuwsgierig. Dit lijkt me een spannende roman want hoe kom je aan vijf brieven als er maar vier vriendinnen zijn? Schrijft ze net zo fijn als Liane en heb ik er een nieuwe schrijfster bij na het lezen van dit boek?

Koop bij bol.com

 

Het geheim van het Deense geluk  – Meik Wiking van Uitgeverij Lev

Meik Wiking is directeur van het Happiness Research Institute in Kopenhagen en auteur van de bestseller Hygge, het boek dat afgelopen najaar een internationale hype veroorzaakte. In zijn nieuwe boek Het geheim van het Deense geluk gaat hij een stap verder: aan de hand van honderden interviews en onderzoeken geeft hij een uitgebreid beeld van wat mensen gelukkig maakt, inclusief nieuwe onderzoeksresultaten en experimenten over bijvoorbeeld glimlachen en de effecten van social media op geluk. Compleet, makkelijk te lezen en prachtig geïllustreerd: er is een reden dat Meik Wiking door The Times ‘de gelukkigste man ter wereld’ werd genoemd.

Waarom Het geheim van het Deense geluk?

Hygge vond ik echt een mooi en fijn boek. Naar geluk zijn we allemaal op zoek, hoe vind je dat? Ik ben benieuwd wat Meik Wiking de gelukkigste man ter wereld heeft te delen en wat ik ervan kan leren.

Koop bij bol.com

Wokking lekker  – Danny Jansen van Uitgeverij Lev

Mensen koken steeds meer met verse ingrediënten, maar tegelijkertijd is het elke dag weer een uitdaging om die maaltijd zo snel mogelijk op tafel te zetten. Daar heeft Danny Jansen dé oplossing voor: wokken! Wokken is een snelle manier van bereiden, waardoor vitamines en voedingsstoffen bewaard blijven en smaken goed tot hun recht komen. Danny legt op overzichtelijke wijze uit hoe wokken in zijn werk gaat, welke smaken en ingrediënten je kunt combineren, en hoe je je wokgerecht kunt opbouwen. Daarnaast deelt hij de receptuur voor meer dan 50 snelle, gezonde en perfect gebalanceerde gerechten, evenals recepten voor woksauzen en zelfs toetjes uit de wok. Wokking lekker!

Waarom Wokking lekker?

Steeds meer koken met verse ingrediënten, check. Een uitdaging om iets snel op tafel te hebben, check. Gaat Danny ons helpen om een gezonde, snelle basis te creëren in ons eten en makkelijk wat op tafel te zetten wat we niet al tien keer gegeten hebben. Ik hoop het want het ziet er altijd zo lekker uit wat hij maakt.

Koop bij bol.com

#Laatste Vlog  – Carry Slee van Uitgeverij Moon

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt hem uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge online praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

Waarom #Laatste Vlog?

Boeken van Carry Slee las ik vroeger altijd wanneer ze uit kwamen en nog vind ik het fijne boeken om te lezen. Carry Slee is tijdloos en leeftijdloos.

Koop bij bol.com

Heel veel deze maand om naar uit te kijken.
Waar kijk jij naar uit in september?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren