life

My life #1

Een nieuw jaar en een aantal titels hebben een metamorfose ondergaan. Zo is I will beat the bridges veranderd in Kilometers maken en Behind the scenes heet voortaan My life. Deze beide veranderingen passen beter. Ik ga meer kilometers maken naar een langere afstand en ik maak elke maand kilometers ongeacht het doel of de maand. My life past beter dan Behind the scenes want ik deel meer dan een kijkje achter de posts.

Wat zal je in My life vinden?

In My life neem ik je mee in de afgelopen maand. Dingen die ik op mijn werk maak, nieuwe dingen die ik leer, plekken die ik bezoek, recepten die ik maak. Alles wat ik mee maak kan voorbij komen. Wel tot op een zekere hoogte maar ook verdriet of minder fijne dingen zal ik delen alleen hoop ik dat dit jaar weinig mee te maken.

2017 is in ieder geval positief begonnen met ene positieve instelling en een fitte houding. Beter kan je toch niet beginnen. Nou… die prijs op het staatslot die had toch wel heel fijn geweest hahahaha!

1 januari viel op zondag en die dag begon ik met een nieuwjaarsrun van 5 km. Niet heel top met buikpijn maar ik hoopte dat het daarmee ook een beetje weg zou gaan, wat dus mislukte maar mijn eerste run van het jaar was een feit. In de middag langs mijn ouders waar ik hun halve maaltijd op at terwijl ik boven bij papa op bed voetbal keek. Later beneden aan de tafel ging er nog een hapje naar binnen. Oeps! Maar ja mama kan gewoon lekker eten klaar maken wat ik zelf nooit maak omdat wij het niet samen eten. Nog even langs Rianne, Binkey en Rebel en toen kwam ik thuis in een ontplofte woonkamer. Mijn vriend had besloten te gaan opruimen en het wordt elke dag beter dus hij/wij is/zijn goed bezig. Dit jaar heb ik zelfs de kerstboom niet op hoeven ruimen want na het werk was hij opeens weg. Dat was echt wel heel lekker.

Doordat oud & nieuw in het weekend viel was het maandag weer een normale werkdag. Voor mij geen hele omschakeling door uitbundig feesten. Nee gewoon lekker rustig opstarten doordat anderen wel moeten hadden met het terug schakelen naar hun werkplek.

Op mijn werk wil ik meer bewegen. Vaak heb ik aan het einde van een werkdag maar 10 tot 20% activiteit op mijn horloge staan en dat is echt niks. We hebben een klein pand dus veel afstanden maak ik niet maar ik zou wel vaker even een rondje door het pand kunnen maken. 10.000 stappen ga ik niet elke dag halen en zeker niet in één keer. Dus wil ik beginnen met iets wat haalbaar is 5000 stappen minimaal behalen.

Januari Week 1 met een nieuwjaarsborrel

De eerste week liep lekker rustig voorbij met werken, sporten, lezen en gezellig samen met mijn vriend tv kijken. De vrijdagnacht sneeuwde het en dat betekende in de ochtend een prachtig landschap en sneeuw dat onder mijn hardloopschoenen kraakt. Heerlijk! Erna werd het minder want het werd glad buiten dus wandelend doen we de boodschappen en zetten eenmaal thuis de verwarming hoog en kruipen onder onze dekentjes. Zondag hadden we de nieuwjaarsborrel van de familie. Hapjes, drankjes en gezelligheid. Leuke gesprekken en dan vooral met mijn neefje die de marathon van Rotterdam gaat lopen en daar moesten we natuurlijk over praten.

Januari week 2 De leukste opdrachten op mijn werk

De tweede week van januari verloopt niet heel anders want werken moet gebeuren en het wordt weer flink drukker. Dat het drukker is vind ik leuk en de opdrachten zijn niet heel boeiend op dit moment maar ik maak ze zelf leuk. Natuurlijk zijn er ook leuke dingen zoals de opdrachten van Bob & Bill Één van de eigenaren ken ik al ongeveer 10 jaar. Michou de dochter van mijn werkgever is één van die eigenaren en ik heb al menig printje mogen maken voor haar. Mijn keuzes in papier waardeert ze en ik waardeer haar vrijheid. Bij haar opdrachten duik ik in onze enorme stapel met papier. Ik zoek tot ik vind wat ik denk dat perfect past bij haar visie/idee/ontwerp en dat is elke keer weer juist. Mijn bestelde kleding bij Tommy Hilfiger kwam binnen en wat ben ik daar blij mee. Echt een hele mooie jurk en een sjaal poncho. Het weekend lekker Hygge thuis; vrijdagavond game avond voor de mannen zaterdag, dekentje, draadjesvlees en de wind die over het dak raast. Zondag bij mijn ouders gezellig met een toastje en een wandeling met mijn vader.

Januari week 3 Kerst vieren

De start van een hele koude week. Brrrr maar ook weer lekker. Het was een rustige week, werken, hardlopen, trainen, lezen. Deze week had ik ook weer een afspraak bij Floor voor een acupunctuur behandeling. Dat vind ik echt fijn even een oplaadmomentje. Er kwam een heel leuk pakketje binnen van I love beuaty met fijne producten. Gisteren is hier een aparte blog/video over verschenen. Je las het al in de kop van deze week; wij vierden zondag kerst. Nou eigenlijk gingen we gewoon gourmetten maar dit deden we ook omdat het met kerst niet lukte om met elkaar te zijn en happy de peppy. Nu konden we gezellig met elkaar gourmetten en genieten van een gezellige avond.

Januari week 4 Werken/pakketje en trainen

De laatste week van januari alweer. Dat gaat me toch een partij snel. Een lekkere werkweek zit er weer op waar we rustig begonnen en nokki vol eindigden. Voor de nieuwe week staat er nog genoeg om te doen. Ik heb de afgelopen week lekker getraind in de sportschool en buiten. Één run was wat minder maar flink doorwandelen is ook een training. Voor Donder kreeg ik een ontzettend leuk pakket binnen van Sanicat/intratuin. Ik ga hier een apart artikel voor maken want aan één foto heb ik echt niet genoeg, een filmpje met Donder hoort er natuurlijk wel bij. Afgelopen week kreeg ik van Gemeente Rotterdam een uitnodiging voor een prijsuitreiking bij een expositie en daar ga ik in februari samen met mijn vader naar toe.

Het was een leuke gezellige maand, nog steeds zijn er de ziekenhuis bezoeken voor mijn vriend vanwege het ongeluk en zijn we met de afwikkelingen daarvan nog druk bezig maar er gaat wat schot in komen. Dat mag ook wel na vier maanden. Het opruimen in huis ja dat blijft een dingetje voor ons. Maar we blijven eraan werken.

Hoe was jouw maand en hoe houden jullie je huis opgeruimd?

 

Bewaren