Cothen

My life #2

In My life neem ik je mee in de afgelopen maand. Dingen die ik op mijn werk maak, nieuwe dingen die ik leer, plekken die ik bezoek, recepten die ik maak. De afgelopen maand was ik te vinden in Cothen voor een weekendje weg met Just Keep Running en was ik heel cultureel.

Begin van het jaar zijn we begonnen met opruimen, dat stagneert en dan gaan we weer verder. Een tas die al vier maanden in de woonkamer stond is eindelijk uitgeruimd. Het was emotioneel want in die tas zaten spullen van mijn opa. Het moest er nu toch een keer van komen het op te ruimen voor het een keer kapot gaat. Als het kapot gaat dan zou het veel erger zijn dan het nu netjes op te ruimen. De kledingkast is al stukken verbeterd, drie vuilniszakken vol kleding zijn weggebracht en oude kleding is herontdekt.

Vorige maand verteld ik jullie dat ik op mijn werk meer wil bewegen. Vaak heb ik aan het einde van een werkdag maar 10 tot 20% activiteit op mijn horloge staan en dat is echt niks. We hebben een klein pand dus veel afstanden maak ik niet maar ik zou wel vaker even een rondje door het pand kunnen maken. Elke dag wilde ik 5000 stappen halen en dat is bijna alle keren gelukt. Drie keer heb ik het niet gehaald en bleef ik hangen op 3301, 4613 en 4366. Hele inactieve dagen en veel werk aan mijn bureau. Sommige dagen zit ik maar net boven de 5000 maar erboven is erboven. Op actieve dagen kom ik gemakkelijk aan de 10.000 stappen maar zelfs op een werkdag heb ik een keer 10.655 gehaald. Ik blijf proberen de 5000 stappen elke dag te halen en langzaam de grens bijstellen naar 6000?

De afgelopen maand was een maand met veel leuke momenten maar was ik ook enorm moe en hier en daar wat emotioneel en dat mag en dat kan.

Februari Week 5 – 11 jaar met de liefste en een weekendje weg met Just keep running in Cothen

In week 5 sluiten we januari af en beginnen we met februari. Het loopt natuurlijk heel soepel in elkaar over maar voor ons gelijk heel feestelijk. Op 2 februari in 2016 kozen mijn vriend en ik voor elkaar. 11 jaar zijn we nu samen. Ik weet nog waar we zaten die dag toen we afspraken, de eerste foto die ik van hem maakte, 11 jaar wat een tijd, veel mooie maar ook moeilijke momenten gedeeld, niet moeilijk tussen elkaar gelukkig dat nog nooit maar moeilijk door overlijden van bekenden en andere dingen. Één ding is voor mij heel duidelijk; ik zou mijn vriend met geen mogelijkheid willen missen. Toch ging ik hem missen want de dag na ons jubileum was het tijd voor een weekend met Just Keep Running team. Een weekendje naar Cothen. Lekker over twee N wegen. Plattelandsweggetjes, denken: Ben ik er nu nog niet? en dan zie je daar de vlag met ons logo. Negen vrouwen, vier mannen en twee honden in één huis. Dit weekend was super tof, gezellig, druk, actief en lui. Het was alles in één. Het huisje was perfect, mooie kamers, badkamers en een gezamenlijke ruimte. Boven was er ook een spelletjes kamer en dat is zeker een leuke toevoeging. De omgeving was erg mooi om in te wandelen en te hardlopen en dat hebben we zeker gedaan.

Februari week 6 Slapen, shampoo testen en de kunsthal

De werkweek was zwaar, wat was ik moe na dit weekend. Ik leek wel een mummy volgens mijn vriend. Ik was weer blij dat het toen weekend was. Leuk aan de week was wel dat ik van Kruidvat en Henkel Beauty Care de Syoss shine shampoo toegestuurd kreeg om te testen. Het is een fijne shampoo, ruikt lekker, schuimt goed en glanzend haar; check. Het werd weekend en dat betekende leuke plannen maar de sneeuw, de sneeuw gooide roet in het eten. Gelukkig was zondag de sneeuw snel weg en konden we alsnog samen heel cultureel doen. We gingen naar de Kunsthal waar voor de laatste dag de tentoonstelling van Peter Lindbergh. De tentoonstelling vond ik voor de tweede keer net zo mooi, die foto’s zo groot en de tafels met spullen, de doka, ja echt heel mooi. Natuurlijk namen we ook een kijkje bij de andere tentoonstellingen.

Februari week 7 – Nog meer cultureel doen

Mijn energie is nog niet helemaal op pijl maar ik ben al wat wakkerder dan de week ervoor dus dat is fijn. Op de avonden dat het nodig is ben ik ook wakker wel handig als je naar een voorlichtingsavond gaat. Samen met Rianne ben ik gaan luisteren naar wat ze van plan zijn met haar huis en dat was een fijne avond met nieuwe informatie. Het hardlopen deze week ging weer lekker alleen toen op woensdag een broodje erin zat toen werd ik wel erg suffie maar ik had ook aardig wat gegeven. Op zondag stond er een uitje met papa op de planning.Niet lang wat dat gaat niet maar wel heel leuk. We zijn naar Galerie wind geweest waar er een expositie is van Otto Snoek genaamd Luchtspoor. Deze middag werden de winnaars van de fotowedstrijd van De HEf bekend gemaakt. Op een scherm zagen we alle foto’s al voorbij komen. “Pap zou deze of deze van mij zijn? Ik weet het niet meer.” Even zoeken in mijn mail en ik vind mijn foto en dan opeens zien wij hem ook op het scherm voorbij komen. De winnaar ben ik niet maar ik ben het helemaal eens met de winnaar. We wandelen nog een stukje over het Noordereiland voor papa zijn dagelijkse rondje en dan nog even voetbal kijken met een burger voor hij weer naar huis gaat.

Februari week 8 – Rennen met de Rotterdam Running Crew

Volgens mij is dit wel een hele culturele maand geworden want ook de laatste volle week van februari ga ik cultureel doen. Voor Just Keep Running mag ik naar het Luxor theater om daar met een hele groep hardlopers en de Rotterdam Running Crew een stukje van de musical De Marathon te zien. Alleen als ik er aan terug denk zit er weer een nummer in mijn hoofd en een glimlach op mijn gezicht. Daarna mochten we nog even een stukje rennen en werd het voor mij die avond maar 4 uurtjes slapen voor mijn wekker weer ging. Oeps maar de dag kwam ik door op de adrenaline van de avond. De rest van de week is het gewoon werken, elke dag in de file rijden, sporten, hardlopen, huishouden, bloggen, lezen, niks doen. Dat moet ook allemaal gebeuren natuurlijk.

 

Hoe was jouw maand, bezoek je ook weleens een museum of Gallerie?

Bewaren