roerde

My Life #3 -2020 – Maart roerde zijn staart

Maart roerde zijn staart. In het begin van de maand had ik het nog over in maart kan het nog stormachtig weer zijn maar dat werd een hele andere Maart roert zijn staart. In het begin van de maand wisten we al dat het corona virus in Nederland was maar dat het zo enorm uit zou pakken daar had niemand een idee van. Elke dag werd/word het erger en erger. Maar roerde echt enorm zijn staart.

Corona houd me bezig vanaf de eerste dag van de maand

Zondag 1 maart; “Waar werk je morgen pap? Niemand een hand geven hoor sowieso niet meer doen.” Zo begon de maand op zondag 1 maart in onze whatsapp groep door mij. Vanaf die dag werd het corona nieuws alleen maar meer en meer. Het is echt een hele andere maand geweest dan ik in gedachte had. Trainen voor de kwart marathon was voor mijn idee al een ver van mijn bed show aan het worden. Met de stijging van de zieken wilde ik al niet meer tussen de mensen massa staan. Het besluit kwam tot verplaatsing, sowieso mag er niks doorgaan. Het evenement van Flexpower werd ook geannuleerd en onze werelden werden kleiner. Hoe ik deze maand beleef is echt heel raar. Normaal vliegt de maand voorbij en ik heb het idee dat het over een paar dagen mei is maar we moeten heel april nog.

Socialdistance

Zaterdag 7 maart, weekend en zo ook voor mijn zus dus samen even skeeleren. Tegenwind dat we hadden maar terug vlogen we weer naar de auto en dat was zo leuk dat we nog even een stukje tegenwind pakten. Even wat drinken samen en door naar mijn ouders. Zo blij dat ik gelijk even naar hun gegaan ben. Het was gelijk de laatste keer dat ik ze zag en kon aanraken. Nu zien we elkaar via videobellen. Wanneer ik ze weer zie? Ik weet het niet? Ik hoop enorm snel maar ik denk het niet. Flatten the curve dus we houden onze sociale contacten enorm beperkt. Ik zie mijn partner omdat we samen wonen, twee collega’s en mijn werkgever. De klanten die spullen komen ophalen houden we op afstand.

roerde

Het wordt allemaal ingewikkelder. Je merkt dat de strijd tegen corona nog maar een begin is. Train je aan het begin van de week nog in de sportschool maar op woensdag voelt het al niet meer zo gewoon. Ik tel het aantal mensen, het besef wat er wel en niet wordt schoongemaakt. Toch trainde ik twee keer met volle focus in mijn eigen zone die ik gemaakt had.

Vrijdag 13 maart ben ik heel de dag mee geweest met mijn collega. Kijken wat zijn dag inhoud en mijn steentje bijgedragen tegen corona. We hebben desinfectie en handschoenen rondgebracht bij verzorgingshuizen. In de avond ga ik niet naar de sportschool. Voor mijn gevoel kan het niet meer. Ik doe boodschappen maar ben in totale verbazing wat er die dag is gebeurt. De supermarkten zijn leeg. Normaal eet niemand panini’s en nu is er niks meer. Drie supermarkten af voor twee dagen eten, niet normaal hoe er gehamsterd is.

Maart roerde zijn staart

De sfeer veranderd zo snel, horeca moet sluiten de scholen gaan dicht, zo veel mogelijk thuis blijven. Op het werk dragen we ons steentje bij door mailings te verzenden over corona, posters en de middelen die we bij thuiszorg bezorgen. Op vele dagen staat voor mijn gevoel alles stil. Lezen lukt niet, mijn hoofd staat er niet naar. Continu is er nieuwe info, Rutten of de Koning op tv. Trainen dat vind nu ook vanuit huis plaats. Ik heb mijn plekje in de woonkamer, kan trainen op de galerij of voor de kerk. Dit lukt aardig maar hoe lang moeten we dit gaan doen?

Alles is gecanceld voor deze en de komende maanden. Het is thuis, auto, werk, auto, supermarkt, auto, thuis. Ik wandel of hardloop heel laat in de avond zodat ik niemand tegen kom. Wanneer ik iemand tegenkom steek ik over. Het voelt allemaal zo vreemd maar als we het zo kunnen oplossen en elkaar weer kunnen knuffelen heel snel dan heb ik het ervoor over.

Totaal andere maand dus. Maart roerde zijn staart en toch wil ik afsluiten met drie mooie dingen van de maand maart; skeeleren met Rianne, goed nieuws van een vriendin ontvangen en de zon die vaker schijnt.

Stay home, Stay save