mis

My Life #4 2020 Ik mis je

Ik mis je Rotterdam. Ik mis je Pap, Mam, Rietje, Binkey, Rebel, Schoonouders, Beer, Dibby, Nicole, Eveline, Anitmeisjes, Flexpowersquad. Het missen van mensen is er. Heel eerlijk niet van iedereen want ik ben heel gelukkig met de persoon waarmee ik mijn huis deel en het kleine groepje wat ik om me heen heb maar helaas niet zie. Het missen van mensen is er maar ook van plekken. Ik mis het Kralingse bos waar George woont, de kat en het varken. Het wandelen van de herten, over de vlonders naar de kinderboerderij wat een gemis.

April is zo anders en ik mis hoe het was

April is zo anders dan ooit is geweest. De eerste keer in jaren zie ik Nicole niet. Slaap ik niet naast Ri de nacht voor de kwart marathon. Want er is geen kwart marathon. Er is geen marathon weekend. We zitten thuis. Toch denken we aan elkaar. Ik krijg van Nicole een hele mooie kaart, ik stuur Ri een kaartje en ook Nicole ontvangt van mij een kaartje na dat weekend. Toch een beetje bij elkaar.

Wij zijn deze maand zo veel mogelijk thuis geweest. Ik ging naar buiten om te werken en laat op de avond om te wandelen of te hardlopen. Mijn vriend zit al weken thuis zijn uitje is dat ik een rondje rij door Rotterdam met hem. Even de stad door over de Maasboulevard. De stad zien maar niet voelen. Er doorheen rijden en weer naar huis.

mis

Om mensen duidelijk te maken dat ze thuis moesten blijven maakte ik een spandoek. Helaas kon deze niet tegen regen en wind maar het was leuk om te maken en de boodschap was duidelijk. Mensen keken ernaar en de ene persoon reageerde er leuker op dan de ander. Zelf maakten we nuttige ritjes en dat was 2x naar mijn schoonouders, medicijnen en boodschappen brengen en dan kletsen via het raam. Echt heel erg gek om het zo te doen maar we willen niet dat ze ziek worden.

Bij mijn ouders ben ik 1x geweest. Ik moest ze even zien in plaats van horen. Dus op 4 meter afstand zaten we van elkaar en dat was toch even heel fijn. Ik fietste ervoor door de regen omdat ik ze zo graag wilde zien. Gelijk ben ik toen ook even langs mijn Rietje gegaan. Ze zat in de deuropening en ik op de picknick tafel buiten. Even later nog een keer toen ik Ri haar spullen mocht gebruiken om mijn vriend zijn haar te knippen. Professionele spullen zo fijn maar haren knippen is niet mijn ding. Ri wil het ook maar al te graag weer zelf doen bij hem.

Fijne momenten

De fijne momenten waren er zeker. Een nieuwe bank die mijn papa heeft gemaakt voor ons. Wel heel moeilijk om hem dan niet te knuffelen hoor en van afstand te moeten zien. Maar wat kan die man timmeren. Daarnaast echt liefde voor het weer wat prachtig was. Uren buiten kleuren was zo fijn. Boeken lezen die je niet weg wilt leggen zoals Verdwaald in Tirol en Dubbelleven (recensie volgt). Samen lachen en gewoon lekker eten maken van wat je in huis hebt. Het mooiste natuurlijk lammetjes zien want daar wordt ik zo vrolijk van. Daarnaast wandel ik bijna elke avond en dat is heel fijn. Bellen met Nicole 1x per week is ook erg fijn en gezellig.

Zijn mijn vier begin punten gelukt?

Begin van de maand had ik vier punten genoteerd waar ik aan de slag mee wilde gaan. En daar blik ik nu even op terug.

Creatief bezig zijn; mijn black journal bijhouden en daarin pagina’s creëren die ik mooi vind maar ook experimenteren met wat er kan op zwart papier. Dit heb ik dus wel geteld vier keer gedaan. Echt heel slecht. Terwijl het zo leuk is en ik allemaal leuke en mooie afbeeldingen heb en nieuwe stiften. Maar ik moet er echt even voor gaan zitten en dan zit ik dus eerder uren mee te kijken bij gamen.

Elke dag lezen; Een klein stukje lezen in een roman of in een inspirerend boek is een must. Het hoeft niet veel te zijn al is het alleen een mooie tekst die ik even lees maar wel even dat moment pakken. Al denk ik dat wanneer Astrid haar boek bij mij op de deurmat valt ik direct in haar boek kruip. Again niet gelukt. Astrid haar boek ben ik direct gaan lezen en daarnaast nog twee boeken maar heel eerlijk was lezen nog steeds wat moeilijk en bleef mijn hoofd er niet bij behalve dus bij Astrid haar boek Verdwaald in Tirol en Dubbelleven van Chinouk Thijssen.

Weekend lunches; Heerlijke weekend lunches maken. Zoals lekkere eieren met spek, tosti’s of iets anders lekkers. Het kunnen kleine geluksmomenten zijn. Dit heb ik zeker gedaan. Luxe boterhammen met filet, kaas, radijs en sla bijvoorbeeld oooo om te smullen.

Pasen in huis halen; Voor het eerst in jaren denk ik dat we het huis maar eens paas ready gaan maken. Met wat vrolijke gele eieren, kippen en een paashaas moet dat wel lukken. In huis gehaald met een paastak en nog niet weggehaald. Echt het staat leuk en vrolijk. Maar het gaat wel weg nu.

Twee uit vier ik vind het mooi. Wat heb jij de afgelopen maand gedaan? Heb je nog nieuwe hobby’s ontdekt of eindelijk een mooi boek gelezen? En wie mis jij het meest?