papa

My life #5 2020 – Papa verrassen

Normaal weet ik dat de maand mei voorbij vliegt met de vele feestdagen en verjaardagen zoals die van papa. Dit jaar had ik dat aan het begin van het jaar ook verwacht. Het zou immers mijn vakantie maand zijn. Aan het begin van de maand dacht ik echt, deze maand gaat lang duren. Toch was het maar 2x knipperen met mijn ogen en het is alweer 31 mei. Hoe tevreden kan je zijn met een simpeler leven wat we nu leiden. Tuurlijk is er gemis maar ik ben heel blij met mijn thuissituatie en dat is me heel veel waard.

Veel vrije dagen

Drie weken had ik gepland om vrij te zijn maar dat heb ik besloten niet door te laten gaan. Bij ons op het werk was dat geen probleem aangezien we geen dag extra dicht zijn geweest en geen dag niks te doen hebben gehad. Thuiswerken is lastig want dan moeten er printers en afwerkapparatuur mee en dat kan gewoon niet dus wij gaan elke werkdag gewoon nog werken. Toch ben ik heel veel vrij geweest. De meeste weken werkte ik maar drie dagen en de laatste week vier dagen. Ik koos voor lange weekenden vrij en dat was echt genieten. Sommige dagen deed ik helemaal niks en andere dagen zaten helemaal vol gepland met dingen in en om het huis. Rianne kwam nog langs op trapbezoek en Emiel op balkon bezoek en einde van de maand zijn ze allebei weer binnen geweest maar wel op afstand. Wij zijn daar heel erg strikt in.

We gingen bijna niet op pad in de weekenden en dagen dat ik vrij was. Toch hebben we heel veel gedaan zoals de tafel verven, kastjes maken, uitzoeken en opruimen, samen wandelen, sporten, lezen en films kijken. We bezochten deze maand eindelijk wer mijn ouders en schoonouders. Heel apart om weer binnen te zijn en op een afstand van elkaar te zitten maar we zijn er weer geweest en we komen er weer en dat is belangrijk,

Papa 65 jaar

14 mei werd mijn papa 65 jaar. Een mooie leeftijd en een leeftijd dat betekend dat hij bijna met pensioen kan. Hij moet er nog iets langer dan een jaar op wachten maar dan is het echt klaar. Zo verdiend want hij heeft jaren hard gewerkt als timmerman in de bouw en nu leert hij jongens en meisjes de kneepjes van het vak. Ik weet niet wat zwaarder is timmerman zijn of jongeren opleiden tot timmerman. Maar terug naar het moraal van het verhaal de verjaardag van papa. De dag voor papa zijn verjaardag sprak ik hem nog over de telefoon en deed net of ik moest werken de volgende dag. Zo makkelijk om papa voor de gek te houden en toch moest ik opletten wat ik zei natuurlijk want het moest wel een verrassing zijn. Om 7:15 op 14 mei stond ik buiten en wandelde ik naar Lekkerkerk om daar Rianne te ontmoeten en samen het huis van mijn ouders binnen te gaan. We versierden de keuken en de woonkamer en verraste onze papa dat we er waren.

Papa was enorm verrast dat we het hadden versierd en dat we er waren. In de middag kwamen we echt op visite en hebben we met zijn vijven zijn verjaardag gevierd met een lekker stuk appeltaart en chippies. Vreemd om op deze manier zijn verjaardag te vieren zonder zijn broers, zus en mijn moeders kant van de familie. Blij ben ik wel dat wij erbij konden zijn.

Wandelen

Het meest wat ik gedaan heb de afgelopen maand en elke dag is wandelen. Op het moment van schrijven (31-5 12:14) zit ik op 243,3 km over heel de maand.  390301 stappen en gemiddeld 12590 stappen per dag. Echt mega veel want als ik even naar de vorige maanden kijk zie je het verschil goed. Mei 243 km – April 190 km – Maart 158 km – Februari 139 km – Januari 150 km.

Sinds 15 april wandel ik elke dag. Ik wil elke dag de 10.000 stappen halen en vind het heerlijk om te doen het is nu een ritme geworden om te doen. Het voelt echt als en rust moment als ik ga wandelen. Ik ben in beweging, luister een podcast of bel met iemand. Sinds een paar dagen wandel ik samen met mijn vriend. Dit is wel korter dan wanneer ik alleen wandeln maar het is wel erg gezellig. We wandelen dan ongeveer 3 km en alleen wandel ik gauw 5 tot 7 km.

Eindelijk naar het Kralingse bos

We zijn bijna niet op pad geweest de afgelopen maanden. Overal is het te druk of we hielden ons gewoon goed aan de blijf thuis regel. Het Pinksterweekend is voor mij vier dagen. Ik was op vrijdag ook al vrij. Ideaal want de meeste mensen werken. Een goed moment om naar het Kralingse bos te gaan in de ochtend. We hebben de hertjes eten gegeven en een fijne wandeling gemaakt. Genoten van het uitzicht over de stad aan het water en toen zijn we weer vertrokken. Gewoon even kort en wanneer er bijna niemand is.

papa

Het was een fijne maand

Mei was een fijne maand zonder alle events en festiviteiten heb ik ook gewoon enorm genoten. We hebben eigenlijk erg weinig nodig om het naar ons zin te hebben. Ik had graag wat meer gelezen maar ja soms is niks doen of rust nemen wat echt nodig is dus dan doe je dat. Hopelijk heb jij ook een fijne maand gehad en waardeer je wat je hebt.