april doet wat

My life; April doet wat hij wil

Om lekker in de spreekwoorden en gezegdes te blijven begin ik dit keer met April doet wat hij wil. April doet wat hij wil en dat is dit keer beginnen met koude ochtenden, zonnige middagen en regenavonden. Natuurlijk niet alleen maar dit dat zou top zijn. Regen dagen hebben we ook genoeg gehad, vandaag is het ook weer regen volop wat naar beneden valt. Laten we niet vergeten dat de temperatuur op liep en weer naar beneden kelderde naar onder de 5 graden. April doet echt wat hij wil. 

Ik doe wat ik wil

Deze maand heb ik ook veel gedaan wat ik wilde . Natuurlijk bij lange na niet alles maar dat is het leven. 24 uur in een dag waarvan ik er 9 o mijn werk ben, minimaal 1 uur reizen, 8 uur slapen waarvan 6 uur in bed en 2 uur vaak dommelend op de bank. De tijd vliegt voorbij op een dag en dan verdwaal ik ook nog wel eens op tiktok. Van de ene moestuin, planten of kattenfilmpje in de andere. Zo leuk die filmpjes maar zo tijd rovend waar ik andere dingen had kunnen doen. Veel wat ik deze maand gedaan heb wilde ik doen zoals Gilmore Girls afkijken, Below deck yachting kijken en dat doe ik dan vaak tijdens het opruimen, wasvouwen of afwassen. Heerlijk vind ik dat iets kijken wat vermaak is en me afhoud van waarmee ik bezig ben. Wasvouwen is niet mijn favoriete bezigheid maar als het opgeruimd is dat gevoel is zo fijn.

Wat is voor mij doen wat ik wil? Niet opruimen en de boek de boel laten, lezen, naar bed gaan heel vroeg of lekker op de bank in slaap vallen met de katten bij me. Met mijn blog bezig zijn en mijn planten verzorgen en ontdekken hoe een moestuin op het balkon werkt. Dat is doen wat ik wil.

april doet wat

Het was een fijne maand

April was fijn. Ik genoot enorm van de kleine dingen in mijn leven. Bij papa en mama mee eten, fijne wandelingen in de buurt waar ik de lente tot leven zie komen. Haken met restjes van vroeger, de bloesembomen zien, Pasen samen thuis. Het bestaat soms uit hele simpele dingen zoals een cake bakken of de orchideeën die ik kocht voor € 1,- . Sommige dingen zijn groter zoals een avond eten, bij Rianne zijn en daar slapen en de volgende dag met Nicole wandelen door Rotterdam. De volgende dag is het weer klein zoals een spelletje spelen en voetbal kijken bij papa en mama, mijn plantenkas, de wandeling samen  en mijn sla zien groeien. Kaartjes winnen voor de Mario film en dan een heel pakket krijgen. Een kleed krijgen voor in mijn slaapkamer. Kleine dingen maar zo fijn.

Plantenkas en moestuin

Ik noemde het net al even maar ik heb sinds kort een plantenkas op het balkon. Mijn schoonvader heeft deze voor me gehaald en ik heb hem ondertussen al helemaal vol gezet en mijn moestuinbak echt tot moestuin gemaakt. Daarnaast is de tweede bak al in de maak. Ik het fantastisch om de zaadjes uit te zien groeien tot een takje en blaadjes eraan zien komen. Ik ben heel benieuwd of er iets gaat lukken dit jaar. Het zou wel heel tof zijn. Mijn eigen sla, radijsjes, bieslook en tomaten ja daar ga ik voor maar of het lukt. Je leert er wel van en dat is leuk.

april doet wat

Koningsdag

April sluiten we af met feest; Koningsdag. Dit keer alleen in het dorp verder nergens heen. Gelukkig lukte het rondje door voor mijn vriend want hij heeft helaas spit wat erg pijnlijk is. We hebben genoten van het rondje door het door waar we hebben gezocht naar pareltjes om mee naar huis te nemen. Voor mij waren dit drie boeken voor € 5,-, drie elho buitenbloempotten voor € 3,-, drie bakken aarbeien en tompouces. Het koningspaar kijken op de tv die door Rotterdam wandelen was leuk vooral de herkenning. In de middag nog een rondje want iemand die we kennen stond er toen pas. Voordeel van aan het einde van de dag komen is dat de scouting alles weg wilt hebben.

Dus één doos vullen € 5,- twee dozen voor € 7,50. Beiden vulden we een doos. Ik met boeken mijn vriend met dvd’s, games en cd’s. Om 2 uur ging de toeter en toen moesten we weg het terrein moest opgeruimd worden. Mijn doos zat lekker vol met 24 boeken er had nog wat bij gekund maar ik zoek alsnog ook al mag heel de doos vol. Na dit rondje lekker genoten op het balkon en gelezen. Ik hou van deze dagen gewoon lekker relaxt aan doen.

Relaxt aan doen ga ik hopelijk ook deze laatste paar dagen van de maand.