kilometers gewandeld

My life April Kilometers gewandeld

April, echt het voelt nog of we aan het begin van de maand staan. Dat er nog 15 kilometers gewandeld moet worden door Rotterdam en dat Koningsdag nog moet plaatsvinden. Toch is de maand ten einde en staat mei al voor de deur te trappelen. Eerst even een terugblik op afgelopen maand.

Veel op de planning maar minder gedaan

Voor de blog had ik veel op de planning staan maar veel minder gedaan. Dit kwam omdat ik luisterde naar mijn gevoel, naar wat ik zelf nodig had en waar ik mijn energie in kon en wilde steken. Steek ik mijn energie in mijn blog dan wil ik dat met de volle 100% doen. 80 of 90 mag soms ook maar niet minder. Wanneer ik dit dan niet heb dan niet. Wat ik schrijf, deel, recenseer moet goed zijn voor mij. Hierdoor liggen er nog wel wat dingen die geresenceerd moeten worden. Twee artikelen ga ik samenvoegen. Dat is Gekocht, gekregen en gelezen en My life. Het is makkelijker en het benoemd iets soms dubbel en dan schrap ik het weer. Daarnaast kan ik het hier breder pakken dan alleen over de boeken die ik krijg.

Gekregen van uitgeverijen

De ene maand krijg ik helemaal niks en de andere maand is het opeens een aantal. Het leuke is dat ik vaak niet weet wanneer ik iets krijg. Een verrassing als ik thuis kom. Van Uitgeverij Mus was het twee keer een verrassing. Ik kreeg deze maand twee exemplaren. Mandalas tekenen en Het grote creachick doeboek 2. Beide exemplaren moeten even wachten want ik heb bijna een week vrij en dan ga ik hier lekker mee aan de slag. Bij de Verhalenfabriek kon je je opgeven voor het lezen van Hartje zomer van Nora Schenk. Nora Schenk schreef eerder Hartje herfst en daardoor was ik heel benieuwd naar het vervolg. Deze mocht ik lezen en de recensie zal snel verschijnen.

Mijn groene leven op het balkon

Op het balkon het ik allemaal bakken hangen die leeg zijn. Beetje kaal dus daar moest verandering in komen. Naar het tuincentrum gaan bij ons in het dorp vind ik heerlijk. Vaak wandel ik erheen maar ik wist nu dat ik aarde mee ging nemen en planten dus de auto was slimmer. Bij de kar laatste kans stonden nog hele mooie planten voor maar €1.- per stuk. Aangezien ik er al twee van deze heb koos ik er vijf uit en nam ze mee. Samen met twee zakken grond ging ik naar huis. Het idee is om deze plantenbakken te vullen met andere planten maar daar heb ik nu dus wat op bedacht zodat heel het jaar er groen is. De plantjes die ik nu heb op de helft gepland en de andere helft komt dan later. Hierdoor ziet het er nu al leuk en gezellig uit.

In de kas groeit alles heel goed. Niet normaal wat het met sommige planten heeft gedaan door ze heel de winter daarin te zetten. Als het zometeen niet meer vriest kan het de kas uit en het balkon op. Kan niet wachten daarop.

De coleus zaadjes die ik vorig jaar verzameld had eb ukmgezaaid. Hieruit zijn kleine plantjes aan het ontstaan. Zo gaaf om te zien hoe het groeit uit een mini zaadje. Hopelijk groeien ze verder tot echte grote planten.

In de tussentijd geniet ik alvast van het balkon wanneer de zon er staat. Lekker lezen, kleuren of voetbal kijken ik vermaak me daar wel. Hopelijk ga ik veel van deze dagen en of avonden beleven.

Weekend Rotterdam

Rotterdam met Rianne was fantastisch. Iets later dan gepland zijn we naar Rotterdam vertrokken om ons startnumer te halen op een vrijdag. Super leuk om dit met mijn zus nu echt samen te doen. Samen ons startnummer halen, een foto ermee maken en samen beetje spanning hebben voor de volgende dag. Na de expo zijn we de stad in gegaan. Natuurlijk even langs de Donner waar we niet zonder een boek de deur uit zijn gegaan. Ik kocht Dingen die je hoop geven van Haemin Sunim. Een prachtig boek met mooie teksten en illustraties. Bij de H&M kocht ik een tshirt en we gingen een hapje eten bij de skihut. Vele stappen gewandeld al in de stad en dan morgen nog eens. Tijd om naar huis te gaan want 12 uur later zouden we er weer staan.

Kilometers gewandeld

12 uur later stonden we er weer op de Coolsingel. Aan de start van onze 15 km wandeltocht. We wandelen door de stad, naar de kubuswoningen, de oude haven, de Willemsbrug over, het Noordereiland. Langs de SS Rotterdam, Hotel New York en zo richting de Erasmus brug en dan alleen maar rechtdoor naar de Coolsingel om daar over de finish te lopen en te zien dat je meer dan 16 km gewandeld hebt in nog geen drie uurtjes. Het was gezellig, leuk om samen te doen en het was top geregeld met alles.

De start was dit jaar in kleinere groepjes wat zorgde voor een betere doorstroming. Tijdens het wandelen kwamen we een mini bieb tegen en daar stond De chabotten gezinsverpakking en die heb ik meegenomen. Een dag om niet snel te vergeten. De kilometers die we gewandeld hebben zaten flink in mijn benen. Lekker bij Bagels & Beans geluncht en gedronken en toen naar huis. We waren helemaal op van de vele kilometers die we hebben gewandeld. Thuis stond een cadeautje van papa en mama op ons te wachten. Helaas konden ze niet komen maar het was wel leuk om ze onderweg op de hoogte te houden waar we waren.

kilometers gewandeld

Koningsdag viel nogal in het water

Koningsdag viel een klein beetje in het water. Bij ons begint om 9 uur de rommelmarkt en door de regen viel dit even tegen. Veel mensen hadden logischerwijs alles afgedekt. Anderen werd alles zeiknat. Wij liepen langs de kraampjes en kleedjes op naar het gedeelte van de scouting. Daar staan veel kramen. Natuurlijk ging ik voor de boeken. Hendrik Groen deel drie die ik nog nodig had zag ik in hele mooie staat, een prachtig boek in special edition namelijk De horlogemaker van Londen geschreven door Natasha Pulley. Het cupcake cafe van Jenny Colgan ging ook mee naar huis.

Kilometers gewandeld

Later op de dag toen de regen weg was zijn we nog een keer gegaan en mocht je een doos met boeken vullen voor € 5,- super leuk natuurlijk. Met een hele volle doos ben ik naar huis gegaan. Natuurlijk wat dubbele erin maar die zijn dan weer goed voor de minibieb. Snel naar huis met heel de doos en naar Lekkerkerk. Lekkerkerk waar echt de sfeer hangt en er veel georganiseerd wordt. Samen met mijn ouders en zus ging ik de wandeltocht door het dorp doen. Het is een puzzeltocht en de oplossing moest je mailen. Maandag kreeg ik een mail dat ik de winnaar ben. Heel benieuwd wat de prijs is. Er hing een leuke sfeer en het was gezellig om met elkaar de route van 3 kilometers gewandeld te hebben.

De kleine dingen van de maand

De maand april had kleine fijne dingen en minder fijne dingen, totale rust en kilometers gewandeld. Helaas na het Rotterdam weekend werd ik twee dagen ziek. Door medicijnen van de huisarts knapte ik snel weer op. Beer is naar de dierenarts geweest en die heeft suikerziekte. Dus die moet elke dag geprikt worden 2x dit hebben we geoefend bij de dierenarts. Hoogtepunt deze maand was zeker de bekerwinst voor Feyenoord. Wat was dat even spannend. Saaie wedstrijd, een rode kaart en weinig schoten op doel. Maar de beker is binnen.

Kilometers gewandeld

We hebben gezellig met vrienden gegeten in hun nieuwe huis, dat een prachtig uitzicht heeft. Genoten na het werk om met hun te eten en even te kletsen. Dat zijn kleine maar fijne momenten en daarna genoot ik van een fijne wandeling door de polder.  Vogels op de achtergrond en de zon die nog zo lang schijnt. Ik kan erg genieten van de kleine dingen. De bloemetjes die aan de plantjes komen op het balkon, de bloesembomen die prachtig roze zijn voor onze deur en onze katten die lekker bij me kruipen.

Dank je wel april. Ik heb kilometers gewandeld, genoten van de dingen die ik heb gedaan en van de rust die wij thuis hebben.