Avondklok

My Life; Avondklok

Een avondklok wie had dat gedacht. Een ander begin van het nieuwe jaar dat was het zeker. Waar januari meestal heel rustig verloopt en er niet heel veel gebeurt was dat nu wel. Zo kregen we te maken met de avondklok, rellen en  was het proberen om op tijd thuis te komen.   

Dit jaar geen grote doelen voor het jaar of ver vooruit kijken. We weten gewoon niet hoe het allemaal zal verlopen. Begin van de maand wisten we niet dat we echt te maken zouden krijgen met de avondklok en met rellen. Ik vind het fijn om geen grote doelen te hebben voor ver vooruit. We maken hier en daar wel wat plannen of denken over dingen na die in de loop van het jaar misschien kunnen dat zeker wel maar we zetten niks vast vast dat het moet. De doelen die ik voor mezelf per maand stel vind ik wel fijn maar ik heb wel gemerkt dat het toch lastig kan zijn alles te doen wat je voor ogen hebt.

Met Instagram en mijn blog ben ik echt lekker bezig geweest er was een fijn ritme. Op instagram kan ik zeker nog actiever zijn zeker naar anderen toe maar ik zorgde voor rust voor mezelf om het niet te doen en dat is balans vinden. Dat was belangrijker en daar heb ik naar geluisterd.

Boekpresentatie

Onverwachts had ik nog een boekpresentatie en hoe ideaal is het als je dit via je laptop op je eigen stoel kan bijwonen. Dit was echt heel relax, geen mensen voor me, goed geluid en geen reistijd. Precies toen de boekpresentatie begon ging de deurbel…. het boek wat gepresenteerd werd zat in het pakketje wat bezorgd werd. Hiervan ga ik nog een stukje schrijven.

Elke dag lezen

Elke dag lezen is iets wat ik wilde doen. Dit is zeker niet gelukt want dan was ik zo lekker aan het kleuren dat ik daarna gelijk mijn bed in dook. Of keek ik te veel series en had ik geen tijd meer om te lezen. Het geeft niet want ik heb zeker veel gelezen deze maand. De boeken die gelezen zijn; Annejet van der Zijl – Leon en Juliette, Lang Leav – Zee van vreemden, Chan JAe Lee & Kyong Ja Ahn – Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is, Cale Atkinson – Naar de zee, Sylvia Witteman – Mijn achterlijke kat lola,, Anne-Marije Maris – Geef me je echt en Harmen Malderik – Nooit loopt de weg dood. Zeven boeken, waar wel een paar dunne tussen zitten maar toch heb ik van deze zeven boeken genoten. De topper van deze maand is wel lastig, Naar de zee is een prachtig prentenboek, Geef je me echt is hele mooie poezie en van Mijn achterlijke kat lola moest ik erg lachen. Lekker divers gelezen.

Één keer per week yoga

Éen keer per week yoga werd de meeste keren drie keer per week yoga. Ik heb zo’n fijne video gevonden voor Flow yoga en Strong flow yoga. Na een training is het ook erg fijn als cooling down maar ook een dag na een training om te stretchen en de spieren niet lui te maken. Ik ga de yoga erin proberen te houden want fijn vind ik het zeker en dan hoeft het echt niet zo veel als nu. Want nu doe ik het ook zeker omdat alle andere trainingen best zwaar voelen maar zeker één keer per week yoga blijven doen is wel een must.

Schrijven

Schrijven heb ik zeker gedaan, in mijn journal en in stukjes tekst voor de blog. Ik heb nog wat ideeën opgeschreven maar deze zijn nog niet uitgewerkt dat komt binnenkort wel een keer. Ik ben geen pro in schrijven dus alles wat ik schrijf heeft best wat tijd nodig. De juiste verwoording vinden is soms best lastig maar dat komt vaak vanzelf wanneer je meer en meer schrijft.

Boek project finishen

Deze schuif ik door. Dit is namelijk echt een project voor mij om in de weekenden te doen maar deze zaten voor mij te vol. Te vol door huishoudelijke dingen, werken aan de blog maar ook zeker rust pakken voor mezelf omdat het even een chaos was in mijn hoofd. Iets doorschuiven is niet erg want voor mijn gevoel heb ik deze maand echt veel gedaan en lekker productief geweest.

30 day challenge

Een 30 day challenge vindt ik altijd erg leuk en deze maand heb ik daar zeker van genoten. Het is een 31 day challenge geworden want deze maand heeft 31 dagen en vanavond pak ik mijn kleurboek er weer bij. Het kleuren heeft me zeker meer rust gegeven want als ik daarmee bezig ben moet ik me echt volop concentreren. Ik baal gewoon dat ik niet overal netjes binnen de lijntjes ben gebleven maar ja dat gebeurt nu eenmaal als je met stiften bezig bent het is minder precies en definitief als de lijn getrokken is.

De avondklok

Deze eerste maand van januari was een rare maand maar ook een mooie maand. We hebben deze maand onze ouders heel vaak gezien en dat is fijn. Mijn vriend en mijn vader zijn samen met mijn schoonvader gaan klussen, zo leuk om te zien hoe ze dat hebben ervaren samen. Mijn moeder is op zaterdag een heel deel van de dag bij mij geweest, samen gewandeld en gekletst, gewoon fijn. De week daarvoor deden we ook iets nieuws. Tijdens een fietsrondje kwamen we een vogeluitkijkpunt tegen die er al jaren zit. Nu zijn we erheen geweest en hebben we iets leuks en iets nieuws gedaan. Samen met mijn vriend heb ik oude films van Arnold schwarzenegger gekeken en hebben we heerlijk gelachen om onszelf. Deze momenten probeer ik te onthouden van de maand januari.

De momenten die ik wil vergeten zijn de rellen die begonnen toen de avondklok er was. De eerste dagen denk je nog het is een ver van mijn bed show. Op een dinsdag kwam het wel heel dichtbij. Mijn zus belde dat er rellen werden aangekondigd bij haar werk maar ook vlakbij mijn werk. Ik heb een auto mijn zus niet. Voor mij was het al snel besloten ik ga haar halen zodra het nodig is. Om 5 uur was ik klaar en werd bij haar ook alles dichtgegooid en heb ik haar opgehaald en thuisgebracht. Er hing een rare sfeer. Gelukkig bleef het rustig. Maar waarom is het nodig, waarom gooien mensen ruiten in bij mensen die zo hard werken voor hun geld en om rond te kunnen komen. Hesseplace was ook getroffen en laat ik maar niet beginnen over Plaswijckpark want daar werd ik echt kwaad om.

Dus kijk terug op de mooie momenten die er waren de afgelopen maand klein of groot koester ze en laat het negatieve los. Geniet van de rust die er heerst tijdens de avondklok en het niets moeten.

Veel liefs