eerste maand

My Life: De eerste maand van het jaar

De eerste maand van het jaar zit erop. Wat een maand. Ik weet dat ik al eerder een nieuw jaar heel slecht gestart ben maar dit jaar voelde echt wel heel erg k*t. Omdat het geen lekkere start van de maand is zijn er niet veel artikelen online gekomen. De laatste keer dat ik een bladzijde las was zeker 13 januari als het niet eerder was. 

10.000 stappen voor 30 dagen

Op 16 januari haalde ik mijn 30e dag dat ik 10.000 stappen elke dag maakte. Soms moest ik daarvoor nog wel even een wandeling maken maar dat vond ik juist fijn om lekker na het werk nog naar buiten te gaan. Ik voelde me sommige dagen echt opgesloten. In het donker wakker worden, naar het werk rijden en in het donker weer naar huis. Buiten scheen de zon enorm weinig en dat werkte zeker niet mee om een beetje buiten gevoel mee te krijgen met geblindeerde ramen. Het was maar goed dat 16 januari de 10.000 stappen voor 30 dagen over was want die dag kreeg ik mijn booster vaccinatie.

De dag erna 383 stappen en daar moest ik echt me best voor doen en dat zijn alleen de stappen die ik gemaakt heb van mijn bed naar de bank, naar de badkamer een paar keer en weer naar bed. Ik werd helaas ziek van de boosterprik. 39 graden koorts, een hoofd als een baksteen, hartslag 153 terwijl ik niks aan het doen was en mijn lichaam was in de stress en ik lag maar op de bank. Trui aan met een capuchon op, gordijnen dicht en niks anders dan liggen. Vrijdag middag, ja vijf dagen heb ik daar gelegen, begon ik op te klaren en pas de woensdag daarna voelde ik mijn energie een beetje terug komen.  Toen was ik al wel weer aan het werk. Maar werken kon pas weer vanaf maandag.

De week toen ik me weer lekker voelde merkte ik zeker wel dat ik mijn energie moest verdelen. Rustig aan doen en doen wat ik leuk vind naast het werk dat is belangrijk. Wat enorm fijn was; elke dag een warme maaltijd toen ik thuis kwam na het werk. Dat was wel echt mega fijn. Daarnaast heb ik het sporten weer opgepakt. Eerst met alleen yoga. Daarna ook krachtoefeningen thuis en op vrijdag en zondag ben ik weer naar de sportschool geweest. Naar de sportschool gaan was echt weer mega fijn. Om daar te kunnen trainen voelt enorm goed. Thuis hebben we nu ook een fiets staan om binnen te gebruiken. Toch vind ik het fijn om naar de sportschool te gaan en lekker aan de slag te gaan met gewichten.

De leuke momenten van januari

Pokémon kaartjes openmaken en daarmee mijn verzameling aanvullen. Naar Kraaltje en Croosje gaan en ze weer kunnen knuffelen. Blauwe lucht terwijl we in het Kralingse bos wandelen. Spontaan naar de kringloop in Vlaardingen. Een fiets in de woonkamer. Een prachtige nieuwe tandenborstel gekregen. Creatief bezig zijn met Pokémon kaarten. Mijn katten die heerlijk bij me kruipen, zeker kleine Mieps.