zeehond

My life december als een zeehond het jaar uit

Optimistisch begon ik aan de laatste maand van 2023. Ik wilde glitterend de maand door maar dat werd totaal anders. De glitters waren ver te zoeken want ik voelde me meer zeehond dan mezelf . 

De maand begon heel relax. Heel onverwachts werd in het eerste weekend de kerstboom al opgetuigd. Hier was ik achteraf heel blij mee want anders had hij er nooit gestaan. Op het werk kwam de einde jaar drukte een beetje op gang maar niet mega druk. Mijn nieuwe collega moeten we nog veel leren en daar is door de drukte dan helaas niet veel tijd voor. Gelukkig genoeg andere dingen te doen voor haar maar toch jammer dat je niet alles kan laten zien. Op 8 december was ik lekker de vrijdag vrij . In de ochtend gingen mijn vriend en ik nog lekker op pad. In de middag voelde ik me niet helemaal top maar ik ging in de avond wel lekker met mijn zus en ouders naar de kerstmarkt op het dorp. Daar kocht ik wat dingetjes bij lokale verkopers waaronder appeloogje

Eenmaal bij mijn ouders voelde ik me steeds beroerder worden. We keken gezellig de masked singer en het werd steeds zwaarder om naar huis te gaan. Uiteindelijk ging ik naar huis en direct door naar bed. De volgende ochtend stond ik op met koorts, hoofdpijn, snotneus, hoesten. Ik heb twee dagen gestrekt gelegen. Echt niks voor mij maar ik kon niets en wilde niks. Die week werkte ik wel maar niet alle dagen even lang. Bezoekje aan de dokter voor medicijnen. Nog een bezoekje aan de tandarts want ik had mijn tand kapot geniest. Zo gingen er ruim twee weken voorbij dat ik me echt niet lekker voelde. Ik at weinig, hoestte veel en was heel erg moe. Rond de kerst kreeg ik weer wat honger en ging de zeehond vaker de zee in terug dan dat hij er was.

De kerstboeken die ik allemaal had werden het hem niet. Met de hoofdpijn kon ik niet lezen en toen dat weg was dook ik direct in Kerstmis in de schotse hooglanden en daarna De kerstboekwinkel. Ik was blij dat ik kerst kon vieren met mijn ouders en zus en de andere dag met mijn schoonouders. Wat heel fijn was, een dag helemaal niks, niks moeten en niks hoeven en dat deed ik op 2e kerstdag.

Het was niet de maand zoals ik gedacht had maar het maakt niet uit. Ik heb genoten van enorm veel voetbalwedstrijden, je moet toch wat als je uren op de bank hangt. Het kerstgevoel is er maar half gekomen helaas. Wat nog wel enorm leuk was en waar ik volgend jaar aan mee wilde doen was een boekenclub. Er werd een boekenclub georganiseerd met De kerstboekwinkel en daar was ik woensdag 27 december bij aanwezig. Helemaal niet zo spannend als ik dacht maar juist heel leuk.

Zo sloot ik december toch nog positief af met een boekenclub. en een zeehond die bijna weg is.