orthodontist

My life eerste afspraak orthodontist in februari

Februari stond in het teken van mijn energie terug krijgen. Mijn energie terug krijgen is een lange weg en daar keek ik elke dag niet naar uit maar wel naar de afspraak met de orthodontist. Sinds ik heb besloten dat het nodig is om voor een beugel te gaan kijk ik ertegen op maar wil ik het ook heel graag. Lekker dubbel he. Ertegenop kijken is omdat ik niet weet wat me te wachten staat en dat vind ik moeilijk. 

Energie terug krijgen

Mijn energie terug krijgen is een lang proces. Het ziek zijn in januari is heftig geweest. Het hoesten komt nog heel af en toe naar boven. Zeker wanneer ik me te druk maak en te veel doe. Elke week merkte ik vooruitgang. Er is nog wel even een antibiotica kuur tussendoor gekomen helaas maar erna ging het zeker met stappen beter. Ik maakte weer wandelingen voor het werk. Merkte dat mijn energie in de avond na het werk er nog was om dingen te doen in huis of lekker te lezen. Het is fijn om na het werk nog privé dingen te kunnen doen. Op het werk merk ik dat het steeds beter gaat. Mijn hersenen beginnen weer te registreren wat er allemaal gebeurt. Het was wel lekker rustig toen ik me op één ding kon concentreren maar het is fijn weer meerdere dingen te kunnen.

Wandelen

Het wandelen ging in het begin van de maand nog niet echt lekker. Even lag het stil en toen begon ik voor het werk weer te wandelen. Even een rondje over het industriegebied. Voor de dag begint de frisse buitenlucht voelen. Heerlijk zolang het niet regent. Afgelopen weekend met Rianne een ronde van 5 km gewandeld en dat was wel lekker. Binnenkort nog wat toevoegen aan deze wandeling en dan zijn we voorbereid op de 15 km die we in Rotterdam gaan wandelen.

Orthodontist

Dinsdag 27 februari had ik een eerste afspraak met de orthodontist. Van te voren een aantal papieren moeten invullen en toen werd sneller dan verwacht de eerste afspraak ingepland. Die eerste afspraak is nu achter de rug. Dat was echt even heel anders dan verwacht. Wat had ik eigenlijk verwacht? Er zijn foto’s gemaakt, een röntgen en een hele aparte 3d foto. De orthodontist heeft mijn gebit bekeken  en toen kwam er al wat uit. Er is een grote kans dat mijn kaken gebroken moeten worden. Totaal niet verwacht maar er werden wel wat dingen duidelijk. Binnenkort is de vervolg afspraak waar we gaan bespreken wat de orthodontist denkt dat het beste plan is. Eerlijk gezegd vind ik het  best spannend en dat mag zeker.

Hoogtepunten van februari

Hoogtepunt van februari was denk ik wel de Pikachu van Gogh kaart halen. Heb hem nu zelfs twee keer en ik vind hem super leuk om in mijn collectie te hebben. Het is een enorm leuke kaart. Wandelen met Rianne was zeker een hoogtepunt het was leuk om samen te doen en fijn om weer lekker actief buiten te zijn.