Rollercoaster

My Life; Februari rollercoaster

Februari was een rollercoaster van gevoelens. Ik heb me enorm zorgen gemaakt over genoeg dingen maar het meest maakte ik me zorgen over Donder. Een collega kwam niet meer opdagen, de vaatwasser ging stuk, de bank had een reparatie nodig, de auto maakt een gek geluid, een grote klant heeft zijn contract opgezegd en dan Donder die afwijkend gedrag vertoond.  Wat een maand was februari.

Omschakelen op het werk en genieten van een wandeling

Dan denk je het gaat allemaal weer een beetje normaal lopen op het werk, dacht het niet. Gelukkig hebben we een team waar een aantal het goed oppakken en kunnen omschakelen en dat is fijn. Het kost helaas wel de nodige energie die omschakelingen. Zeker wanneer je gepland hebt eerder weg te gaan en dan zit je er opeens weer langer. Gelukkig blijft de sfeer en het werk wel leuk dus dat is goed. Helaas krijgen we daarna ook nog te horen dat een contract wordt opgezegd en dat is niet het beste nieuws. Leert ons nog beter schakelen en vooruit denken. Wat gaan we doen om dit op te lossen.

Wanneer er weer een verandering is op het werk en de rest nog niet helemaal soepeltjes loopt kost mij dit altijd best wat energie en zeker in de winter. De winter de koude en donkere dagen. Wat dan een cadeautje is; eerder weggestuurd worden van werk op een zonnige koude dag. Wat heb ik daarvan genoten want ik ben toen naar de surfplas gereden en heb heerlijk een uur gewandeld. Paden waar ik al een tijd niet gelopen heb en waar de rust heerst. De lucht was prachtig blauw het zonnetje op mijn hoofd, het was genieten. Wanneer ik in de avond thuis kom, eten krijg en lekker ga zitten dan na een uurtje en soms twee maar niet langer val ik al in slaap. Gewoon terwijl ik aan het lezen of haken ben. Het maakt niks uit die bank ligt zo lekker. Ga ik dan naar bed, lig ik eerst nog een tijd wakker, beetje verdwalen op tiktok en dan val ik wel weer in slaap.

Kapotte vaatwasser en Gilmore Girls

Dat deze maand niet nationale ik ga stuk maand heet verbaasd me echt. De vaatwasser gaf eerst de ene code en die kennen we. Dus hoppa uit elkaar en maken. Helaas kwam daarna een andere code en deze maak je niet zo even. Dus sta ik nu elke avond de vaat te wassen met de hand. Wat er wel voor zorgt dat ik elke dag minimaal een aflevering Gilmore Girls kijk. Zo heerlijk dat Netflix dit weer uitzend. Ja hier kan ik enorm van genieten en voor ik het weet staan de borden weer op hun plek en is de keuken weer helemaal netjes. Dus combineer ik op de manier het minder leuke met het leuke en op deze manier merk ik er veel minder van.

Rollercoaster

De Rollercoaster eindigt met Donder

Donder heeft al zijn zakgeld in kunnen leveren. Het bezoekje aan de dierenarts was niet goedkoop. We maakten ons zorgen om Donder. Hij ligt nooit boven en nu hele dagen zondert hij zich af boven op bed. Terwijl hij altijd bij ons is. Ik kan me niet bewegen of Donder is daar. Als ik thuis kom rent hij naar me toe maar nu niet. Hij is zichzelf niet. Dus bezoekje dierenarts en bloedprikken. Niks aan de hand. Gelukkig, dit betekend dus dat hij oud aan het worden is. Hij wordt al 14 dit jaar dus niet vreemd maar voor ons wel vreemd een hele avond zonder kat op de bank. Mijn hoofd en hart is opgelucht mijn portemonnee niet.

De leuke dingen van februari

Er zijn genoeg dingen deze maand gebeurt die niet leuk waren. Vaak benoem ik de mindere dingen niet of heel kort maar toch het hoort erbij. Gelukkig beleven we ook nog leuke dingen. 2 februari was de dag dat wij 17 jaar samen waren. Dat moest natuurlijk gevierd worden en dat deden we met een lekkere burger bij de McDonalds. Voor ons de perfecte plek om even samen te genieten. 3 februari genoot ik van een fijne training met papa. Helemaal fijn omdat wij samen weinig kunnen sporten. Gezellig bij mijn ouders geweest en stekjes van een plant gemaakt die weg ging. Hopelijk gaan de stekjes lukken. Met Nicole bij gekletst. Tickets voor de marathon walk besteld, Fijne wandelingen, veel geleerd met haken en al mooie dingen gemaakt. Een mooi bordje en kommetje gehad van Tijn. Een kringlooprondje met Rianne en Tijn, inclusief verkeerd rijden.

Heel eerlijk ben ik wel een beetje blij dat deze rollercoaster maand bijna voorbij is dan kunnen we de nieuwe maand een kans geven om beter voor ons te zijn. Door de rare maand had ik ook een rollercoaster aan gevoelens. Boos, blij, verdrietig, opgelucht, gefrustreerd, ik denk dat elk gevoel wel voorbij is gekomen. Nadat Donder bij de dierenarts is geweest kwam het er daardoor wel allemaal even uit. De rollercoaster stopte voor mijn gevoel. Dat lucht op. Dat geeft ruimte. Want ruimte was er niet veel meer in mijn hoofd. Zonder ruimte kan ik thuis weinig vaak meer doen. Van bloggen kwam dus ook weinig en dat vind ik zonde want ik vind het heerlijk. Hopelijk vind ik die rust weer om te bloggen want ik heb veel moois mogen ontvangen waar ik mee aan de slag ga. Gelukkig had ik wel haken waar ik enorm mijn rust in kon vinden.