griep

My life flinke griep in januari

  1. Januari is begonnen met een flinke griep. Nog geen week is het nieuwe jaar bezig en ik wordt naar huis gestuurd omdat ik ziek ben. De maand is dan ook niet best verder. Waar ik hoopte lekker te lezen en up to date te komen met mijn blog werd het een hele andere maand

Flinke Griep

Donderdag 4 januari voelde ik me moeier dan zou moeten van de dag. Ik gaf me er lekker aan over maar voelde mijn neus ook een beetje gaan snotteren. De volgende ochtend was ik goed verkouden, de hoest was enorm terug en mijn hoofdpijn was niet leuk. Ik reed naar mijn werk maar rond 2 uur toen mijn weekgever er was ben ik naar huis gestuurd en ik wilde naar huis. Vanaf daar ging het bergafwaarts. 38.9 koorts, koud, warm, hoesten, snotteren en hoofdpijn. Zaterdag en zondag gestrekt gelegen en maandag naar de huisarts.

Maandag ging de koorts over in verhoging en werd het snotteren minder. Maar het hoesten bleef. Als ik praat ga ik hoesten, als ik ga bewegen hoesten alleen als ik stil lig hoest ik het minste. Geen doen natuurlijk. Woensdag weer naar de dokter en die heeft een inhaler gegeven om wat meer lucht te krijgen ofzo. Officiëel heb ik astma maar ik doe er niks aan omdat het zo licht is maar hij wil dat ik het ga gebruiken want ik piep kennelijk. Verder rust houden want er is niks wat het laat verdwijnen het moet slijten.

Daar lig je dan zo stil mogelijk op de bank. Te wachten tot je een keer honger krijgt. Te kijken naar series die ik helemaal niet leuk vind maar de persoon naast me wel. Het boeit me allemaal weinig. Gelukkig vinden we een serie die we samen leuk vinden en liggen we uiteindelijk samen ziek op de bank.

We komen de dagen door met opstaan, hoesten, wat eten, veel drinken en liggen. 1,5 week thuis doorbrengen en geen zin hebben in lezen. Naast geen zin kon ik het ook niet opbrengen. Uiteindelijk kon ik heerlijk lezen. Niet voor lang maar ik las het dagboek van Hendrik Groen en dat waren elke keer korte stukjes. Super fijn om op deze manier het lezen op te pakken.

Op een woensdag ben ik weer naar mijn werk gereden. Wel later op de ochtend en ben ik er vier uurtjes geweest. Het was fijn weer op het werk te zijn. Te kijken wat er allemaal gedaan was en te zien waar ik kon beginnen. De rest van de week bleef ik vier uurtjes werken en op tijd naar huis gaan. Het hoesten ging steeds verder weg maar mijn rib had ik kapot gehoest en dat deed enorm zeer. Mijn energielevel moet weer opladen en het kost allemaal best veel energie. Na het werk lig ik dan ook heerlijk op de bank en val ik in slaap.

Yoga en wandelen

In de tweede week dat ik weer ga werken pak ik het bewegen weer op. Yoga thuis van 20 minuten wat heel relax en rustig is en voor het werk wandel ik 2 keer 1 km. Even een rondje om het blokje heen en bewegen voor de werkdag begint. In het weekend wandel ik een rondje van 3 km wat beter gaat als de week ervoor. Minder pijn en meer genieten.

Het gaat langzaam maar we komen er wel. Zo ben ik weer op het werk begonnen met werken op mijn eigen tijd maar wel nog eerder naar huis. Ik doe veel werk achter mijn computer en daarnaast wat kleine afwerk oefeningen. Het is fijn weer bezig te zijn al is het nog heel rustig. Mijn lichaam geeft het goed aan en zelf luister ik heel goed naar mijn lichaam. Dozen til ik niet op waar ik normaal mijn hand er niet voor omdraai om even die dozen op te tillen. Vind dit wel heel goed van mezelf.

Recensies en andere leuke dingen die ik wil laten zien

De recensies en andere leuke dingen op de blog gaan er zeker weer aankomen. Helaas kan ik niet precies zeggen wanneer want na een werkdag kan ik uren op de bank zitten met weinig zin om iets te doen. Daar geef ik me heel erg aan over momenteel. Ik leg de druk niet naar mezelf op. Het komt wanneer het komt en tot die tijd werk ik keihard aan weer helemaal beter worden en niet weer een flinke griep te pakken krijgen.