Groen huis

My Life; Groen huis

Mei is inderdaad de maand die echt voorbij vliegt. Ik schreef al over mei die voorbij vliegt in mijn eerste post van de maand. Ik hoopte meer tijd te kunnen voor mijn blog maar eerlijk dat is niet gebeurt terwijl er echt wel veel te zien en vertellen valt. Wat niet is verteld en laten zien kan nog komen. We hebben geklust, pech gehad met de auto, groen in huis gehaald, verbouwd, nog meer groen in huis gehaald en geslapen omdat ik moe was. 

Klussen in huis

Mijn beste aankoop van dit jaar is denk ik onze Bosch schuurmachine. Wat een fijn apparaat is dat. We konden heel de bovenverdieping ermee schuren wat nog gedaan moest worden en dus de andere slaapkamer afmaken. Het is zo fijn dat de vloerbedekking eruit is. Het voelt gewoon zo fris aan nu. Het schoonmaken gaat veel gemakkelijker en ik doe het sneller omdat je nu alles ziet liggen. De trap zijn we een klein stukje aan begonnen dit om te wennen en kijken hoe we dat precies gaan doen. Na de bovenverdieping geverfd te hebben is rust van klussen wel even fijn en blijft het even bij twee witte traptreden. Met klussen komt er ook veel spullen naar boven die opgeruimd en uitgezocht moeten worden dus ben ik daar druk mee bezig geweest.

Groen huis

Ons huis is het afgelopen jaar steeds groener geworden maar deze maand kwam echt veel groen in huis. Het begon met mijn schoonvader die een zaagcactus samen met een Amaryllis aan me gaf. Ik heb ze gescheiden en uitgezocht hoe ik beiden moest gaan verzorgen. Ik kan echt uren zoeken naar planten informatie om een plant weer helemaal nieuw leven te geven. Bij een aantal stekjes ontdekte ik een mooie groeiontwikkeling of nieuwe bladeren bij grote planten. Ik maakte wat stekjes maar tegen het einde van de maand toen werd het echt een groene oase.

Een vriend van ons wilde van zijn planten af een paar kleintjes kon ik komen ophalen de rest was niet meer levend zei hij. Ik kwam aan met een kratje en ging weg met een volle auto met planten. Het kratje zat al snel vol met vetplantjes en terwijl we door zijn woonkamer liepen zag ik toch een partij mooie planten. Voor mij zagen ze er nog levend uit op een paar na. Hij dacht dat ze dood waren. We stopten alles in mijn auto en thuis ging ik een aantal uren aan de slag met de planten. Één plant hing helemaal slap maar de volgende ochtend ruim 12 uur later stond hij weer mooi omhoog. Een andere is na meer dan een week nog aan het herstellen.

15 planten nam ik mee, ik gaf een plant weg en maakte al wat stekjes. De stekjes ben ik heel benieuwd naar of dat wat gaat worden. Dit was alles voor in huis en op het balkon vulde ik mooie balkonbakken met vrolijke planten en kwam eindelijk mijn appelboompje aan. Ik ben zo benieuwd hoe die het gaat doen. Ik geniet in ieder geval van mijn groene oase.

Week vrij

Deze maand was ik een week vrij. De week van Pinksteren en dat was een regenachtige week. Gelukkig werd het vanaf vrijdag heerlijk weer maar de dagen ervoor waren best triest. Door allerlei dingen maar ook het weer was ik echt best wel moe. Veel slapen was de enige oplossing zelfs overdag. Een week vrij betekende dit keer niet klussen maar opruimen van tassen, lades en nog veel meer. Daarnaast genieten van een bureau waar ik weer creatief aan kan zijn. We zijn naar de kinderboerderij geweest en ik heb Nicole gezien waarmee ik een fijne dag had in Rotterdam op de dag dat de zon weer scheen.

Een maand met fijne dagen, goede stappen die we gezet hebben in huis maar ook dagen die niet fijn waren doordat ik heel erg vermoeid was. Ik hhop dat de zon daar wat verandering in mee gaat brengen. Vitamine D kom maar door.

Hoe was mei voor jouw?