golf

My Life; Hitte golf

De plannen voor augustus waren er niet veel maar ik had er een paar. Deze maand zou ik mijn hardloopschema afronden en dus weer 5 km aan één stuk hardlopen, een afspraak hebben met Francisco Elson van Flexpower en genieten van de kleine dingen. In een maand tijd kan er veel of weinig gebeuren en anders gaan. De hitte golf zorgde voor een hele andere maand.

Rare weken in augustus door een test en een hitte golf

Het waren best rare weken in augustus. Dit kwam zeker mede door Covid-19. Wanneer je ziek wordt en verschijnselen hebt die op Covid-19 lijken moet je je laten testen. Zelf heb ik dat niet gehad maar ik moest wel met iemand door de test straat. Best spannend voor die persoon maar ook voor mezelf want je zit met iemand in de auto die getest moet worden. Wel zat ik helemaal beschermt met mondmasker en handschoenen terwijl het buiten 33 graden was en in de auto dus nog even warmer. Gelukkig was de test negatief een hele opluchting. De dagen hier rondom waren echt wel raar je bent er heel erg mee bezig. Daarnaast hadden we een overlijden rond deze dagen en dus ook een crematiedienst. Een raar begin van de maand en dan heb ik het nog niet echt gehad over de hitte golf.

De temperatuur in Nederland liep hoog op, een hitte golf. Ik kan hier heel slecht tegen. De eerste dagen ging het nog, dan trainde ik ook nog maar het werd steeds moeilijker om wat te doen. In huis was het boven de 30 graden. In de slaapkamer zag ik om 12 uur ‘s nachts nog 38 graden staan. Met die temperaturen is slapen echt niet fijn dus het wordt een aanslag op je rust. Het trainen werd steeds korter want na een korte training was ik al een waterval en het kostte te veel energie. Mijn hardloopschema schoof ik aan de kant en dat met nog maar twee trainingen te gaan. Echt balen maar ik vond het niet verantwoord om te gaan trainen. Dit had een aantal jaar geleden anders geweest maar ik weet nu beter.

Wel had ik het geluk dat ik vijf dagen werk in een pand waar airco is maar toch voel je de warmte door de muren komen. Na acht uur airco in de hitte komen is ook niet fijn maar we moesten het ermee doen. Tijdens de hitte golf had ik een afspraak met Francisco Elson van Flexpower. Kletsen over plannen en elkaar beter leren kennen. Heel leuk dit persoonlijke contact en dat het kon met 1,5 meter afstand. Waar we hebben gegeten was het rustig en dat vond ik wel erg fijn. Wandelend ging ik erheen en wandelend weer naar huis. Normaal wandel ik dat in 20 minuten maar door de hitte golf deed ik er zeker 10 minuten langer over.

De leuke kleine dingen van de maand augustus

Er waren zeker ook nog leuke dingen afgelopen maand. Zo ben ik helemaal verslaafd aan mijn mandala kleurboek en heb ik daarvoor een nieuw set stiften gekocht. Elke dag heb ik wel even het kleurboek opengeslagen om te kleuren en op sommige dagen nam ik hem mee naar mijn werk om in de pauze verder te gaan.

golf

Mijn ouders kwamen terug van vakantie en samen met mijn moeder ben ik even bij een tuincentrum geweest. We hebben plantjes gekocht en zijn even bij de dieren geweest. Klein fijn momentje om samen weer te doen. Mijn plantjes die ik heb gehad van mama die ze weg wilde doen heb ik wat aarde bij gedaan en die groeien heel goed. Hoogtepuntje hoor plantjes die goed groeien. Het stekje van mijn werk heeft een nieuwe spriet maar of dit goed gaat weet ik nog niet hoop het wel. Het zou wel heel tof zijn als het van een klein stekje naar een grote plant gaat.

De hitte golf is eindelijk over en het koelt af

De warmte heeft lang geduurd op donderdagavond 20 augustus wordt het tijdens mijn wandeling warmer en warmer en het is al laat in de avond. Echt heel vreemd maar het is wel zo. Wel was er een prachtige lucht die avond en eenmaal thuis onweer en regen. Die zaterdag koelde het echt af dat ik zelfs kippenvel had. Heerlijk. De bomen en de aarde hebben er naar verlangt. Die dag heb ik mijn stiften gekocht maar ook verf om lekker creatief aan de slag te gaan. Wat we precies hebben gedaan met de verf daar ga ik een post over schrijven. We hebben samen in ieder geval veel lol gehad.

golf

De laatste week van augustus was weer een aparte week. Drie uur over een stukje rijden van 20 minuten doen en dat van werk naar huis. Daar wordt je echt heel vrolijk van. Gelukkig had ik mijn podcasts om te luisteren en vlogs om te kijken. Op mijn werk had ik een virus en werd ik zelf ook nog een beetje ziek van wat eten. Dat niet lekker zijn duurde wel een paar dagen en gaf gelijk een klap aan mijn energie level. Wandelde ik op woensdag nog 5 km binnen de 50 minuten had ik nu moeite om 3 km in 40 minuten te wandelen.

Een hele aparte zomermaand was augustus. Voor mijn gevoel heb ik de zomer overgeslagen of sla ik deze altijd over aangezien ik meer van de lente en herfst hou. Geen idee maar van de kleine dingen heb ik zeker genoten afgelopen maand.