grauw en grijs

My life: Januari grauw en grijs

Grauw en grijs dat vat januari denk ik heel goed samen. Steeds slechter kan ik tegen deze maand. Ik wil blauwe luchten, de zon voelen en licht hebben als ik naar mijn werk rij en naar huis. De maand voel ik me echt een molletje zeker met dagen die voor 8 uur beginnen en pas om 18:00 uur klaar zijn. Gelukkig weet ik dat er ook deze maand leuke dingen zijn geweest behalve het grauwe en grijze weer. 

Een prachtige wandeling

Ondanks het sombere grauw en grijs weer was het begin van de maand nog niet heel koud. Gelukkig was het nog niet heel koud want op de eerste zaterdag van het jaar ging ik naar buiten voor een wandeling. Die wandeling ging iets anders dan gepland maar was echt enorm heerlijk. Het was een prachtige wandeling waarbij ik al een doel kon afvinken. Namelijk 10.000 stappen in één wandeling. Helemaal niet gepland om zo snel al een doel af te vinken maar wel enorm leuk. Ik wandelde later in de week nog een keer in de ochtend voor het werk en één keer nog op een zaterdag maar dat was niet ver want het was echt heel koud en hier en daar lag nog sneeuwijs.

De kou en sneeuw hielden me echt binnen de afgelopen maand. Als het zonnetje nog een beetje schijnt krijg je me wel naar buiten maar het was zo somber en grauw en grijs dat ik er ook echt geen zin in had. Daar komt ook zeker bij dat het weer rare weken op het werk zijn. Helaas iemand die opeens wegvalt, een collega die weggaat en iemand die helemaal ingewerkt moet worden en een ander die nog lerende is. Dan denk je we hebben het gehad nee nog iemand die ziek is en best erg ook. Dus dagen die beginnen voor 8:oo uur en klaar zijn om 18:00 was niks. Pauzes? Geen idee wat dat zijn. Gelukkig gaan we hopelijk weer de positieve kant op. En op vrijdag kies ik ervoor eerder weg te gaan als dat kan.

Mijn thuisbasis is zo fijn

Waar ik dan heel veel geluk mee heb is dat als ik thuis kom er een bordje eten klaar staat. Een heerlijk bord Roti of een balletje gehakt met rode kool of heel makkelijk een Kaiser broodje met een een kroket. Maar elke dag hoef ik alleen maar naar binnen te lopen en te gaan zitten en mijn eten wordt neergezet. Die avonden doe ik weinig meer dan Enzo Knol kijken, lezen, in slaap vallen, voetbal kijken of haken. Natuurlijk wordt ik gebruikt als kussen door mijn kleine moppie en die andere ploft er ook nog wel eens bij.

Een zondag bij mijn ouders vindt ik dan ook heerlijk. Kletsen met mama, oude boeken opzoeken, met papa Feyenoord kijken. Ja daar wordt ik dan heel gelukkig van en kan ik heerlijk even relaxen.

grauw en grijs

Aan de haak

Ja haken, iets wat ik heel graag wil leren en nu overal op tiktok voorbij zie komen. Bij de kringloop kwam ik een dikke bol wol tegen maar niet een set haaknaalden, allemaal losse. Thuis heb ik er een paar maar toen ik bij de action was en een setje haaknaalden zag kocht ik die samen met één bolletje roze wol. De haaknaalden hebben hippe kleurtjes en ik wordt helemaal ontspannen als ik bezig ben. Ondertussen zijn de volgende bolletje als gekocht. Project één is klaar, project twee en drie is in de maak.

Cadeautjes

Deze maand had ik twee nieuwe hele leuke dingen. Ik had wat voor mezelf besteld en dat was een nieuw horloge bandje wat echt bij mij past. Door Nicole ben ik hierop gekomen want die liet zien welk ze besteld had. Dus ik ging voor mezelf opzoek en dat werd een roze bandje met een roze hoes. Nu heb ik geen zwart horloge meer maar een mooi roze horloge. Ik heb gelijk een paar andere bandjes erbij besteld maar voor nu ben ik echt fan van deze roze. Het andere hele leuke was mijn kerstcadeau van Rianne. Het zijn kerstballen maar ik vind dat ze gewoon nu ook in huis kunnen hangen want kijk hoe mooi ze zijn met de namen van Donder en Mieps. Zo bijzonder.

Daarnaast heb ik nog een hele mooie grote plant gehad die ik een tweede leven geeft want deze was niet gelukkig bij die persoon. Het was een uitdaging hem thuis te krijgen en een plekje te zoeken maar hij staat en ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen.

Normaal is januari eigenlijk best saai maar dit keer was er veel te beleven. Samen op een zaterdag naar een fijne kringloop helaas was het er enorm druk, Wat ik wel heel leuk vond was op een doordeweekse avond naar Rianne rijden voor mijn kerstcadeau terwijl ik twee dagen ervoor nog bij haar zat. De ritjes samen op een donderdag en vrijdag waren ook leuk in de ochtend. Arriva staakte maar ja Rianne moest naar haar werk en laat dat nu vlakbij mijn werk zijn. Dus even een stukje rijden naar haar huis om daarna samen naar Capelle te rijden ook met heel veel sneeuw.

Eens kijken of februari dan die saaie maand wordt die ik gewend ben of dat er ook genoeg gaat gebeuren. Hopelijk wel minder grauw en grijs en een mooi einde van haakproject twee en drie.