My life juli; onmacht

My life juli; onmacht

Onmacht is denk ik het juiste woord voor deze maand. Elke keer heb ik het gevoel dat er dingen makkelijker gaan en dan klopt er iets anders aan de deur. Allemaal dingen die me bezig houden, me moe maken omdat het mentaal veel energie kost. Ik wil veel doen maar ik voel onmacht omdat er niks gedaan kan worden. Woorden wil ik schrijven voor een weekverslag maar dan kom ik erachter dat het allemaal te persoonlijk is en begin ik er niet aan. Het boek wat ik lees wil ik over vertellen hoe het is maar ik kom niet verder dan een paar bladzijdes per dag. De ontspanning die ik voel bij lezen zorgt dat ik in slaap val.

Onmacht

Ruim zeven weken zijn we al onderweg met het zorgen voor Donder. Mijn vriend nog meer dan ik want hij is bij hem thuis en mijn werk is buiten de deur. Je weet niet wat je moet doen, hoe hij zich voelt kan hij niet vertellen. Gelukkig maar want de knuffels die ik hem geef zou ik dan zeker commentaar op krijgen. Elke keer dat we denken dat we de goede kant op gaan met hem komen er twijfels. De twijfel is angst, angst voor het onbekende, of er iets ergers aan de hand is. Opeens kotst hij dan uit het niets. Waarom kots je nu? Zit er iets niet lekker? Is dit gewoon weer je normale kots avonturen omdat je te snel gegeten hebt. De onzekerheid en onmacht is echt niet fijn. Gelukkig zijn er ook zeker hoogtepuntjes met Donder. Hij komt weer lekker tegen me aanploffen, heeft weer voor het eerst van zijn eigen plateau gegeten en komt elke dag heerlijk aanrennen als ik thuis kom.

Niet alleen met Donder voel ik onmacht, in onze familie zijn twee mensen ernstig ziek. Ik wil mijn familie steunen maar vaak weet je niet wat te zeggen. Niks is fout maar het voelt soms helemaal zinloos. Mijn weken bestaan nu vooral uit, wakker worden, Donder eten geven en tellen hoeveel hij eet, hem in de gaten houden, mezelf klaar maken voor de dag, werken, bellen met mama, thuiskomen, medicijnen geven aan Donder, eten, gesprekken voeren over niet de gezelligste onderwerpen en dan hebben we wat leuks gevonden voor erna.

Hier op de blog is het door alles wat er speelt rustiger. Het is sowieso een jaar waar voor mij mijn blog naar achteren geschoven wordt. Niet wat ik wil maar keuze moeten er gemaakt worden. Voor augustus staan er al leuke dingen ingepland om te laten zien. Van uitgeverij Mus heb ik weer mooie dingen mogen ontvangen en dat wil ik jullie laten zien.

B&B vol liefde

Er is niks op tv en iedereen zag ik hypen B&B vol liefde is er weer. Dus ik stel voor gewoon eens samen te kijken wat de hype is. Nou ik kan je vertellen dat we elke avond aan het genieten zijn. De ene avond vinden we het leuker dan de andere maar in dit uurtje zijn we even helemaal aan het genieten. Dat is zo belangrijk om te doen genieten. Wat is B&B vol liefde een leuk programma om te kijken, ik sta versteld van de dames die bij Walter komen, krijg de rillingen van zijn trekjes, Marian is echt een tof mens, Joy vindt zichzelf mannelijk maar ooh die vrouwelijke trekjes van hem hou op hoor. Het is echt genieten om te kijken naar andere mensen en hoe ze omgaan met de mensen die komen. Zal er ergens liefde ontstaan?

Kijk jij B&B vol liefde? 

Kleine mooie momenten van juli

Mijn zus die langs kwam voor mijn verjaardag met leuke cadeautjes o.a. een coca cola trui, een zak snoep die ik van een klant kreeg, een ijsje in het dorp halen op een zonnige avond, mijn coleus collectie die groeit, een heerlijke grote macaron, lunch bij papa en mama, heerlijke pasta carbonara en samen B&B vol liefde kijken. Mijn balkon maakt me enorm gelukkig, de planten die er groeien, de zaadjes die uitkomen, de rust die ik er vind is echt zo fijn. Bezig zijn met de plantjes verzorgen is echt een fijne bezigheid waar ik van ontspan en geniet. Een tasje met stekjes is al weggebracht naar mijn ouders en zus. Nu ben ik bezig met stekjes voor op mijn werk zodat ik een mooie coleus op mijn bureau kan hebben staan.