het plan

My life maart het plan staat

Het plan staat voor een beugel. Wat was ik zenuwachtig toen ik naar de orthodontist ging. Natuurlijk had ik me een beetje voorbereid maar toch had ik zenuwen. Niet alleen deze dag waren de zenuwen aanwezig. Toen ik een week later naar de mondhygiënist moest waren daar zeker ook de zenuwen. Verder gelukkig niks geks deze maand geweest en hebben we het plan helemaal rond kunnen maken.

Het plan

Waar ik zo zenuwachtig voor was gaat niet gebeuren. Ze gaan niet mijn kaak breken voor de beugel. Wat een opluchting. De operatie was geen pretje geweest en het herstel al helemaal niet. Er zitten te veel risico’s aan om deze optie te doen. Daarom gaan we voor de andere optie veel minder risico’s en een heel ander proces. Met een verwijzing terug naar de tandarts. Wat we nu gaan doen is een beugel erin nadat er twee kiezen zijn verwijderd. Voor we hieraan kunnen beginnen moet de tandarts en mondhygiëniste groen licht geven. Groen licht voor rustig tandvlees. De mondhygiëniste was spannend omdat ik slechte ervaringen heb. Gelukkig had ik een hele aardige meid en heb ik rustig haar verteld hoe mijn ervaringen waren en toen ging ze aan de slag. Wat blijkt; veel beter tandvlees dan jaren. Even zo door blijven gaan en over een maandje heb ik een go.

Nou dat is allemaal heel positief. De dag erna kreeg ik mijn verwijsbrief die ik naar de tandarts stuurde. Diezelfde dag was er een afspraak gemaakt om de twee kiezen te trekken. Dit gaat plaatsvinden in juni, een week later de mondhygiëniste en die week daarna gaat de beugel erin. Dan ben ik een beugelbekkie. Het duurt nog even maar wel fijn om te weten dat het nu allemaal ingepland staat en we ermee aan de slag kunnen gaan.

het plan

De rest van de maand maart

Maart was verder heel rustig. Veel werken, hier en daar wat langer werken maar dat is niet erg. Thuis zijn de avonden fijn. We eten lekker, proberen een beetje ons ritme te hervinden en zijn goed aan het opruimen. Het balkon in voor driekwart opgeruimd. Elke keer in de avond wanneer het heerlijk weer was een stukje gedaan tot het te donker werd. De kas herschikt en binnen veel voor gezaaid. Het voor zaaien is heel erg leuk en elke dag spiek ik even om te kijken of er al iets aan het groeien is. Zo zijn er al wat coleus zaadjes uitgekomen en kan ik niet wachten om dit te zien groeien. Mijn hele vensterbank staat vol bakjes met zaden. Binnenkort mogen ze allemaal naar de kas om daar door te gaan groeien.

Opruimen, lezen, journalen en actief zijn vind een goede balans deze maand. Na een stuk opruimen even rust voor wat lezen in mijn boek en dan weer lekker na een hoofdstuk aan de slag. Het fijne met het mindere combineren vind ik altijd een goede keuze.

De leukste dag was goede vrijdag. Deze dag zijn we naar een belevenis boerderij geweest en hebben we lammetjes melk gegeven. Zo ontzettend leuk om te doen maar jammer genoeg heel erg druk en daarom voor ons een teken om snel weer te vertrekken. Des ondanks was het heel erg leuk om te doen en mee te maken.