zijn staart

My life; Maart roert zijn staart

Maart roert zijn staart is een oud gezegde wat nog enorm vaak wordt gezegd. Afgelopen maand was het ook echt Maart roert zijn staart want maart roert goed zijn staart. Het weer was wisselvallig. Het was warm, koud, er was regen en sneeuw, wind en windstil. Alles is wel voorbij gekomen deze maand. De wisselvalligheid trok door bij mij in alles ook hoe ik me voelde. Nee niet een hele fijne maand maar die horen er toch ook zeker bij. Ik sla ze het liefst wel over.

Maart verliep niet vlekkeloos.

Het niet vlekkeloos kan je letterlijk nemen. Zondagochtend draai ik een was voor ik ga sporten. Die is snel klaar en in de middag zet ik de volgende aan. In de pauze van Ajax – Feyenoord denk ik opeens aan de was die ongeveer nu wel klaar moet zijn. Met de mooie stand van Feyenoord was ik mijn was even vergeten. Hierna was ik heel Feyenoord even vergeten want bij de wasmachine aangekomen zie ik een foutcode. Een natte was en natte wangen later zit ik in de auto naar mijn ouders met mijn natte was en nog wat vuile was. Mama was zo lief om mijn was te doen en wij konden op zoek naar een nieuwe wasmachine na 14 jaar trouwe dienst. Nou voor je wat uitgezocht hebt weet je alles over wasmachines. Niet normaal veel keuze is er. De wasmachine staat, helaas nog niet op de juiste plek en niet met een beveiligde slang want ondanks dat het twee ribben uit je lijf is moet je nog zelf de juiste slang kopen. Naar mijn idee is er te veel keuze. Nog even de monteur om het water goed aan te sluiten en ik kon wassen. Een paar dagen later hoefden we geen studie meer uit te voeren maar konden we dezelfde wasmachine bestellen voor mijn schoonouders want daar ging ook de wasmachine stuk.

Afscheid nemen

Helaas werd maart de maand waarin we afscheid moesten nemen van de moeder van mijn werkgever. Een vrouw die 16 jaar in mijn leven is geweest. Die heel wat jaren nog onze administratie mee deed, onze salarissen overmaakte, hielp met mailingen of andere werkzaamheden. Het leven was klaar voor haar. Ik mocht haar overlijdenskaart maken en dat vond ik mooi om te doen. Het laatste wat ik voor haar kon doen. De kaart gemaakt van ontwerp tot laatste vouw. Dit keer alles zelf gedaan, ontwerp, printen, rille en vouwen. Mijn collega die haar ook al vele jaren kende, nog langer dan ik, bewerkte de foto voor op de kist. Echt heel mooi hoe hij dat heeft gedaan. Zo hebben we beiden nog wat gedaan. Samen zijn we naar de dienst gegaan. De dienst was in een mooi oud kerkje in Vierpolders. Dit blijven altijd dagen die je liever niet meemaakt maar wel fijn is dat je er bent voor de familie en je eigen afsluiting. Eenmaal thuis stond er een heerlijke maaltijd klaar en kon ik ontspannen.

Door het overlijden was het op het werk ook zeker weer even schakelen. Schakelen blijven we doen en zijn we erg goed in.

Wat ik wilde doen deze maand maar niet gebeurde

Ik wilde deze maand veel lezen maar het lukte niet mijn hoofd was er niet bij. Gelukkig ben ik even van boek gewisseld en lees ik nu een fijn boek maar zodra ik ga lezen en ontspannen val ik in slaap. Mijn lichaam heeft de rust nodig ondanks dat ik dit zelf totaal niet leuk vind kan ik er niks tegen doen. Ja bewegen maar tijdens het lezen ga ik niet bewegen natuurlijk. Er tegen vechten helpt niet want ik val gewoon in slaap wat ik ook aan het doen ben.

Terwijl de auto weer bij de garage was zijn we nog een paar kringloopjes langs geweest. Daar heb ik leuke potjes gevonden en een boek maar welk boek dat kan ik niet vertellen want ik heb geen idee waar het boek is gebleven op dit moment. Thuis ben ik wel lekker aan het opruimen en daarom heb ik wat dingen aan mijn vinted account kunnen toevoegen. Er zijn al wat dingen verkocht en opgestuurd en dat is wel heel leuk. Het gaat om kleine bedragen maar dat is wel leuk. Weggooien kan altijd nog maar eerst kijken of ik er iets voor zou kunnen krijgen. Het is euro werk maar elke euro is er één.

zijn staart

De leuke dingen deze maand

Uit eten gaan met Anne en Emiel, naar de kinderboerderij en wandelen in het Kralingse bos, enorm veel haken, Gilmore Girls seizoenen kijken, nieuwe plantjes voor in huis en bloesem aan de bomen. Kleine dingen die me erg blij gemaakt hebben. Maart roert zijn staart nog twee dagen en dan doet april weer wat hij wil maar hoop toch echt dat dat zon wordt.