My life oktober heel erg lang vrij

My life oktober heel erg lang vrij

Deze maand was ik heel erg lang vrij. De eerste dagen van oktober werkte ik en de laatste dagen maar daartussen was ik vrij. 2,5 week had ik vakantie en dat is voor mij heel erg lang vrij. Gewend ben ik het om een lang weekend te hebben. Vrij te zijn rondom de feestdagen of een week vrij. Langer was de laatste jaren wat lastig maar nu was het tijd om heel erg lang vrij te zijn en dat deed me heel goed. 

We hebben door deze dagen vrij een super gezellige maand gehad. We deden een rondje Krimpenerwaard en staken de brug over, over de Lek naar de overkant om via de pont weer naar huis te gaan. Op die route die we reden gingen we langs diverse kringloopwinkels. Twee waar we eerder geweest waren en de andere waren nieuw voor ons. In een groot pand, in een schuur of op een industrieterrein elke kringloop was anders. De buit van de dag was niet groot. Een vaasje, een paar boeken en wol meer niet. Niet dat het erg is, we hebben genoten van de kringloopjes die we bezochten en nog meer genoten we van de route die we samen hebben afgelegd.

heel erg lang vrij

Kilometers gewandeld

Vrij zijn betekend voor mij wandelen. Wandelen vanuit huis, links rechts, rechtdoor, nog een lus daar en gewoon blijven wandelen. Ik kan het uren doen. Samen hebben we ook een paar wandelingen gemaakt. Natuurlijk een wandeling door het Kralingse bos, even langs de diertjes en genieten van de natuur die veranderd naar herfst. Mijn langste wandeling liep ik heerlijk door de Krimpenerwaard, bijna twee uur onderweg, met een paar regenbuien tussendoor maar die hielden me niet tegen om te blijven lopen. Stukken niemand tegen komen en dat vind ik ultiem genieten. Een wandeling op paddenstoelen jacht was wel heel favoriet want er stonden weer prachtige exemplaren. Ongemerkt bevind ik me dan een half uur al in de bosjes om de ene na de andere paddenstoel te bekijken.

Haken, uithalen en opnieuw beginnen

Creatief bezig zijn was zeker een punt voor deze vakantie. Ik maakte mijn pompoen af en die staat nu mooi op tafel. Tijdens een winkelbezoek aan de action vond ik een mooie bol wol en daar wilde ik wat mee. Een vest ging het worden. Ik begon enthousiast en had niet genoeg wol, zoeken naar de wol werd een missie en ik vond het. Het vest was klaar maar een drama. Uithalen en een ander ontwerp beginnen. Dit ben ik dit weekend aan het afmaken, althans dat hoop ik en dan hoop ik ook tevreden te zijn met het resultaat. Ik baalde wel even dat het niet gelukt was. Het was uren werk wat ik uit kon halen maar niet uithalen betekende een hoopje wat op de grond ging liggen en niks doen dat is zonde.

heel erg lang vrij

Opruimen en uitzoeken

Alleen vakantie vieren dat was het zeker niet. Ik ben flink door het huis heen gegaan. Opruimen, uitzoeken en schoonmaken. Er is nog genoeg te doen maar we zijn lekker bezig geweest. Een aantal dingen heb ik op mijn vinted gezet of komen er nog op te staan. Zonde om weg te gooien als het nog goed is en je iemand voor een klein prijsje blij kan maken.

Verder in de maand oktober

Verder ben ik veel op het balkon bezig geweest met de planten en binnen ook. Helaas lukt het na het werk niet meer om buiten te checken hoe het gaat dus dat gaat alleen in de weekenden worden dus ik hoop dat alles goed blijft gaan met de kas en de planten. Ik heb mooie boeken mogen ontvangen, ben lekker wezen sporten en heb veel met de katten geknuffeld. Dat is zo fijn aan thuis zijn, de tijd die ik met de katten door kan brengen terwijl ik aan het lezen of haken ben. Met mijn ouders en zus zijn we gezellig uit eten geweest en hebben we mijn ouders verwend met een mooi pakket voor hun 46e trouwdag.

Na vijf werkdagen die weer lekker druk waren maar ook gezellig met appelbollen en oliebollen heb ik weer heerlijk weekend waar ik van ga genieten. Misschien al eens gaan bedenken wanneer ik weer heel erg lang vrij kan gaan zijn. Maar verder wat dingen voor de blog doen want daar komen weer veel leuke dingen op.