zonnebloemen

My life september gefascineerd door de zonnebloemen

In ons dorp kom ik ze overal tegen de zonnebloemen. In mijn straat bij de parkeerplaats staan drie verdwaalde kleine zonnebloemen. De straat uit staan denk ik wel twintig of dertig zonnebloemen van wel minimaal één meter tot twee meter. Door het hele dorp kom ik ze tegen en ik vind het prachtig. 

September was geen makkelijke maand. We hebben afscheid moeten nemen van iemand die ons verlaten heeft. Met zonnebloemen, rozen, hortensia’s, welke bloemen niet hebben we afscheid genomen. Super mooi om de zee aan bloemen te zien waar ze mee omgeven was. Het is moeilijk om iemand te verliezen en toch gaat de tijd weer enorm snel en loopt alles weer door maar zijn er heel veel momenten dat je stilstaat bij momenten.

Het boek wat ik deze maand kreeg van Uitgeverij Palmslag sloot daar zo mooi bij aan. Als je kunt dansen in de regen kreeg ik toegestuurd en de teksten raken me en vind ik prachtig om te lezen. Even nadenken over de tekst of helemaal niet.

Creatief en actief

Deze maand was ik weer flink aan de wandel, lekker naar buiten, mijn hoofd legen, de natuur in en lekker bewegen. Pilates ben ik blijven doen behalve één keer toen was ik niet lekker en met hoofdpijn pilates starten is geen goed idee. De zondagochtend sessies in de sportschool zitten er ook in en zo blijf ik in beweging maar heel eerlijk beweeg ik toch nog te weinig. Ik gaf toe aan de rust die ik nodig had. De uurtjes achter mijn bureau met mijn kleurboek, stiften en mijn journal, pennen en stickers. Heerlijk even tot rust komen op een manier die ik fijn vind. Creativiteit dat is voor mij ontspannen. Haken van een shirtje die ik waarschijnlijk pas volgende zomer aan kan. Een pompoen gemaakt en nu met mijn tweede bezig.

Groene vingers

Mijn balkon was een plek waar ik veel was maar helaas is het in de avond sneller donker aan het worden en is dit steeds lastiger na het werk dus het balkon gaat naar herfst/winter modus. Dit weekend gaat dat hopelijk volledig gebeuren en is het makkelijker te onderhouden. Stekjes zijn genomen van de geranium, hortensia, passiebloem en hedera. Wat ik echt mis is geel op mijn balkon en dat is dus het geel van de zonnebloem. Die zonnebloemen gaan er volgend jaar komen. Zaadjes heb ik al verzameld zodat ik die in het voorjaar kan zaaien. Informatie voor een groener balkon ben ik al aan het halen uit de moestuin kalender al wil ik nog niet alles vooruit lezen. Daarom verdwaal ik nu nog heel veel op tiktok bij alle heerlijke filmpjes.

Kerst met een zonnig tintje

De fijnste dag deze maand was afgelopen zondag met mijn zus. Samen naar de kerstwinkel in Scheveningen. Geen idee wat te verwachten en wat heb ik ervan genoten. Drie verdiepingen met kerstversiering. Super leuk ingericht en daarna wandelen in de warme zon over het heerlijke strand. Eten op het strand, wandelen, kletsen en schelpen zoeken. Het was een fantastische dag.

Door de hele sfeer in de kerstwinkel weet ik zeker: Dit jaar komt de kerstboom er weer te staan in ons huis. Dus creatief hier ook maar eens over nadenken wat ik kan maken met kerstthema.