paradijs

Mythografie kleur en ontdek paradijs

De donkere maanden breken aan en dan vind ik het heerlijk om in het hoekje van de bank te kruipen met een dekentje mijn kleurpotloden en een mooi kleurboek. Mythografie kleur en ontdek paradijs is een boek waar ik echt los kan gaan met allerlei verschillende kleuren en dat is waar ik van hou.

paradijs

Lekker aan de slag met felle vrolijke kleurtjes afgewisseld met rustige tinten groen en blauw. Van voor tot achter is mythografie kleur en ontdek Paradijs een kleurboek om van te genieten. Al bij de eerste pagina kan je aan de slag want zelfs op de titelpagina kan je beginnen met kleuren. Je ziet op de cover en de titelpagina de sfeer al heel goed die door heel dit paradijs van een kleurboek heen gaat.

Ik pak deze gave illustratie er even tussenuit. Een olifant maar geen gewone nee een olifant met gebouwen verwerkt in zijn oren. Een heel bijzonder tafereel. Over deze ga ik even goed nadenken hoe ik hem ga inkleuren. Ga ik diverse tinten grijs gebruiken voor de olifant look of gaat de olifant vrolijk gekleurde oren krijgen. Door heel het kleurboek heen zitten er zulke gave illustraties ook één met een boekenkast. Ik zal zeker op mijn social media platen delen als ik ermee bezig ben of er één af is.

Ontrafel de mysteriën van een majestueuze utopie vol kleur en creativiteit. ‘Mythografie – Kleur en ontdek: paradijs’ is een bijzondere collectie bovennatuurlijke verbeeldingen van droomachtige plekken. Dompel jezelf onder in verloren droomwerelden, verborgen koninkrijken en ongelooflijke landschappen. Geef de magie van deze oogverblindende, handgetekende illustraties kleur en ontdek verborgen objecten die door de illustrator verrassend zijn verstopt. Voeg je eigen unieke versieringen toe aan elke pagina en ontdek de weelderige tuinen, wonderlijke werelden en utopische wezens.

– Ga mee op reis en verdwaal in meer dan 40 illustraties
– Ontdek de verborgen objecten kunstig verstopt op elke pagina
– Creëer een uniek en gedurfd boek vol opmerkelijke illusies en details

Op de laatste pagina zie je waar de verborgen objecten zitten. Bij de Bijenkoningin zag ik er direct één zitten en dat is het slotje.  Daarnaast zie ik ook een strijkijzer en een zakmes. Zie jij ze hieronder zitten? Het zijn echt random objecten maar ik vind dit wel leuk want het is direct een zoekspelletje.

paradijs
Over de illustrator

Fabiana Attanasio is een Italiaanse illustrator uit de buurt van Rome. Al sinds haar jeugd houdt ze van tekenen en ze begon haar carrière dan ook met een illustratieopleiding aan de International School of Comics. Sindsdien werkt ze als illustrator van kinderboeken. Ze maakt daarbij gebruik van zowel traditionele als digitale media. Ze woont nu in Anguillara, een kleine stad dicht bij Rome, met haar drie mannen: haar echtgenoot, hond en konijn.

Dit kleurboek gaat je uren plezier opleveren. Wat ik ook enorm ideaal vind is dat de platen enkelzijdig zijn zo kan je lekker met allerlei materialen aan de slag gaan, iedereen heeft zijn eigen favoriete media om mee te kleuren en dat is met enkelzijdige illustraties het beste.  Mythografie kleur en ontdek paradijs is voor € 15,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC