Nanda Jorna - Het Yogafestival

Nanda Jorna – Het Yogafestival

Af en toe vind ik het leuk om korte verhalen te lezen. Ongeveer 100 bladzijdes een tussendoortje in de omvang maar niet de inhoud. De inhoud moet natuurlijk wel een goed, leuk, interessant verhaal zijn. De verhalenfabriek brengt korte e-books uit. Na Hartje Herfst en Hartje Zomer heb ik me eens gewaagd aan een andere auteur van deze uitgeverij. Het yogafestival van Nanda Jorna sprak me direct aan. Het sprak me aan door de cover die me een heerlijke zomerse sfeer geeft en het thema yoga. 

Een ticket naar het Yogafestival op Terschelling lijkt voor Wies de ideale oplossing om haar ex Marcel te ontlopen. Tot ze erachter komt dat ze al haar ‘bagage’ meeneemt en de problemen met haar ex en haar werk haar blijven achtervolgen op het eiland. Ze besluit zich helemaal over te geven aan alles wat er op haar pad komt. Inclusief verliefde gevoelens voor de knappe festivalganger die ze al op de boot naar Terschelling spotte…

Wat vond ik van Het Yogafestival van Nanda Jorna

Het Yogafestival sprak me aan door de zomerse sfeer en het onderwerp yoga. Ik was erg benieuwd hoe dit samen zou komen en het festival en de mensen centraal zouden staan. In een kort verhaal is het soms lastig om een volledig beeld te kunnen en wordt je soms in het diepe gegooid. Bij dit boek had ik dat helemaal niet. Direct zat ik in het verhaal en was het duidelijk waar Wies mee moest gaan dealen. Gaat dat lukken op een enorm festival en kan ze zich overgeven aan de yoga op die momenten. Ik verplaatste me in Wies tijdens de yoga sessies. Een beeld vormde in mijn hoofd over hoe ze mee deed. Zelf doe ik aan yoga maar dan thuis aangezien de lessen in de sportschool niks voor mij zijn met yoga. Wie weet als je de juiste vind maar dat geluk heb ik nog niet ervaren. Hierdoor kan ik wel een beeld vormen hoe ze zich voelde in sommige situaties.

Een alledaagse verhaal maar dan op een festival. Wies is zoals velen van ons zoekende. Op het festival leert ze waar ze de mist in gaat, waar ze aan moet werken en wat ze wil. In een korte tijd is er een heel proces aan de gang. De personages blijven een beetje onpersoonlijk maar in dit verhaal merk ik er weinig van. Het is genieten van een zomers tussendoortje terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt. Het Yogafestival van Nanda Jorna is te koop bij bol.com € 5,99 of gratis bij kobo plus(dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan De verhalenfabriek