Natalie

Natalie Cox – Een onverwachte kerst

Kerst, ik heb er niks mee en toch ook weer heel veel. Één van mijn favoriete genre boeken om te lezen zijn kerstboeken en om te kijken kerstfilms. Dus toen ik de te leuke cover van Een onverwachte kerst zag van Natalie Cox wist ik dat dit boek gelezen moest worden. De cover tovert een glimlach op mijn gezicht en het boek gelukkig ook.

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Natalie Cox heeft een boek aan ons gegeven wat zo een kerstfilm kan worden. Ik zie het al helemaal voor me vooral met de honden, alpaca’s en vergeet de optocht niet. Een onverwachte kerst is een heerlijk kerstboek. Het is geen standaard kerstboek waar je direct bij weg zwijmelt. Het begint aardig somber voor Charlie en ze is niet de gezelligste maar ze doet alles eerder dan ze denkt dus er ontstaan leuke situaties. Denk aan een hondencircuit waar ze zelf een paar dingen probeert. Meerdere malen kwam er een glimlach op mijn gezicht terwijl ik zat te lezen.

De honden in dit boek spelen ook een belangrijke rol. Het mooie is dat het allemaal karakters op zich zijn. De honden zie ik dan ook echt voor me hoe ze doen hoe ze zijn en wat ze doen. Dit vind ik echt heel erg leuk en goed neergezet.

Het is wel een boek waar je niet te veel bij moet nadenken. Gewoon lekker lezen en niet denken hoe kan ze dat allemaal doen terwijl ze net uit het ziekenhuis is. Ze heeft een explosie overleeft en doet enorm veel gelijk. En de verzorging van de honden kan ze opeens allemaal doen terwijl ze dit nooit gedaan heeft. Dit moet je naast je neerleggen en genieten van wat komen gaat. Natalie Cox heeft namelijk een boek geschreven wat heerlijk weg leest. Voor mij echt een boek wat bij de kerst hoort ook al komt de kerst zelf er maar heel kort in voor het zijn ook de dagen rondom kerst die mee tellen aan de sfeer. Want de kerstboom optuigen terwijl je het eigenlijk niet wilde maar toch iets moois van maakt dat hoort ook bij kerst.

Een heerlijk boek om richting de kerstdagen te lezen je komt zeker in de juiste sfeer. Het boek is te koop bij bol.com voor € 15,- (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij