detox

Nathalie van Wingerden en Joëlla Opraus – De financiële detox

In augustus bij de bloggers borrel van A.W. Bruna maakte ik kennis met Joëlla en Nathalie. De dames van How 2 spend it en van het boek de financiële detox. Sinds die avond lees ik hun website en volg ik ze op Instagram. Op hun account komen leuke en handige tips voorbij en is zeker het volgen waard. In oktober mocht ik aanwezig zijn bij de breakfastclub en leerde ik nog meer van deze dames. Nadenken en praten over financiën. Niet het gemakkelijkste onderwerp. Geloof me ik hou er ook niet van om over te praten maar hun maken het makkelijker en toegankelijker het wel te doen.

Dit is een echt doe-boek je wordt door de financiële detox aan het werk gezet.

Er wordt gekeken naar je money mindset, welk geldtype je bent en welke motivatie je hebt maar je gaat ook op spending dieet. How 2 spend it en het boek de financiele detox is opgezet en geschreven om de kijk van de mensen te veranderen. Want saaie communicatie die niemand begrijpt is niet handig. Begrijpbare taal, een leuke manier dat maakt over je financiën nadenken makkelijker.

De financiële detox is een echt doe-boek want je gaat aan de slag met je financiën. Je begint eerst met lezen over het ontstaan van How 2 spent it en praktische informatie over financiën. Hierin vind ik een aantal goede tips die ik al genoteerd heb. Het belangrijkste in het boek is de detox. Zes weken lang aan de slag met je eigen financiën. Doel van de detox; inzicht krijgen, weten waar je geld heen gaat, wat er binnenkomt en hoeveel je kunt sparen.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen;

  • Weet jij precies wat er binnenkomt en wat eruit gaat?
  • Wat voor geldtype ben jij eigenlijk?
  • Waar zitten jouw financiële valkuilen en waar ben je juist heel goed in?
  • Hoe is jouw relatie met geld?
  • Hoe ga je een gesprek aan over geld?
  • Wat moet je qua administratie nou wel en niet bewaren?
  • Hoe motiveer je jezelf om te sparen?

Vooral een doe-boek dan een leesboek en dat is toch wel een voordeel want je kan aan de slag door dit boek met je eigen stapel rekeningen, verzekeringen en andere geldzaken. Door middel van vragen in het boek ga je al gelijk aan de slag met inzicht krijgen. De antwoorden kan je direct onder de vragen noteren maar dat is voor mij een no go want in een boek schrijven dat is nog steeds in dingetje maar leven de notitieboekjes.

Welke vragen er voorbij komen; Hoe denk jij over sparen? Wat zou je doen als je de loterij zou winnen? wat is je laatste financiële beslissing die je hebt genomen waar je trots op bent? Een hele kleine greep uit de vragen die je gesteld worden.

Wat vond ik van dit boek?

Een boek over financiën is dat nou leuk om te lezen? Hoe Nathalie en Joëlla dit boek hebben geschreven is het heel leuk om te lezen en ermee aan de slag te gaan. Ik kreeg gewoon zin om ermee aan de slag te gaan alleen was ik het boek in de avond aan het lezen en dat is niet een geschikte tijd om met de financiën te starten want daar ben je toch een tijdje mee bezig. Ze gebruiken, begrijpelijke taal en maken het makkelijk om bezig te zijn met geld, sparen, je rekeningen en verzekeringen.

Het boek is heel rustig maar leuk en speels vormgegeven. Door middel van illustraties is het boek voorzien van afbeeldingen en is het boek een beetje aangekleed, natuurlijk met toepasselijke illustraties zoals; papier, geld, mappen, rekeningen, to do lists en ga zo maar door.

Aan de detox ben ik nog niet begonnen. De tijd is er nog niet voor en je moet er echt even wat tijd insteken. Ga ik de detox doen? Ja dat zeker wel want het is belangrijk om naar je geld zaken te kijken. Niet alleen voor nu maar ook voor later is het belangrijk.

Weet jij hoe je er financieel voorstaat? Kan je nog wat hulp gebruiken?

Of je nu geen idee hebt waar je geld elke maand naartoe vliegt, met een grote boog om je administratiemap heen loopt of als je gewoon even wilt weten of je goed bezig bent op financieel gebied: dit is hét boek voor jou! ! Voor € 19,99  bij bol.com  te koop (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Lev

Bewaren