Natuur om de hoek

Natuur om de hoek

Vaak vergeten we dat er binnen een straal van 10 minuten van je huis zoveel moois is. Ik neem je mee naar een paar plekjes dicht bij mijn huis.

De straat oversteken, de volgende straat uitlopen, een trap op en dan links vind zich een hele rij met prachtige bloemen. Bloemen in prachtige kleuren. Roze, paars, wit en zwart stralen naast elkaar. Twintig bloemen aan één tak een prachtig gezicht en een nog mooier object om vast te leggen.

Natuur om de hoek

40 meter, ja maar een aantal stappen eigenlijk en daar staat een hele mooie tak met allemaal knoppen. Je kan er iets in zien of helemaal niets maar ik vind het prachtig. Je kan al een beetje zien wat voor kleur bloemen er zo doorheen gaat komen.

bloemen-5

75 meter de andere kant op staat een bloembak die zorgt dat de auto’s rustiger moeten rijden. In de bloembak bloemen die als ze in volle bloei zijn niet mooi zijn is mijn mening maar wanneer net de knoppen opengaan ze echt prachtig zijn. De kleurverschillen het harde roze tegen het zachte groen geven een prachtig contrast.

bloemen-4

bloemen-3

90 meter van huis staan bloemen die niet perfect zijn. Prachtig rood met een mooi hard dat trekt mijn aandacht ondanks dat ze niet helemaal perfect zijn wil ik ze toch fotograferen. Opeens komt er een beestje aan vliegen. Dit detail maakt het compleet en ik probeer het beweeglijke beestje vast te leggen.

bloemen-2

De laatste foto is het verst van mijn huis vandaan. Ongeveer één kilometer en dan kom je bij de watertoren. Op het moment dat de zon onderging had ik dit keer geluk dat ik precies daar reed met mijn auto en mijn camera bij me. Ik zag het en stopte gelijk.

Krimpen-aan-de-lek

Fotografeer jij wel eens dichtbij huis?