Nederland

Nederland onder een laag sneeuw

Zaterdagavond vallen de eerste vlokken al vroeg, deze zijn nog te nat en blijven niet liggen. Al snel blijven de eerste sneeuwvlokjes liggen en kwam Nederland onder ene laag sneeuw te liggen. De sneeuw is klein en fijn, geen grote vlokken dus het duurt even voor er een laagje ligt. Heel de nacht blijft het doorsneeuwen en de volgende ochtend ligt er een hele laag sneeuw. 

Nog voor iedereen in het dorp wakker is ga ik uit mijn bed. Warme kleding aan en genieten van de stilte in het dorp. De eerste stappen door de sneeuw. Mijn voetstappen leg ik vast en natuurlijk onderweg nog een paar dingen maar het valt me tegen hoe mooi de wereld is met de laag sneeuw. Een paar dagen later weet ik wat ik miste. De blauwe lucht want met een heldere lucht is de sneeuw zo veel mooier.

Nederland

Het is een klein rondje wat ik wandel en later op de dag wandel ik de andere kant op. De wind heeft flink gespeeld met de sneeuw en dat kan je mooi zien in de weilanden. De ene golfpartij na de andere is te zien aan de rand van de weilanden en Nederland ziet er even heel anders uit en heel Nederland is ook even een paar dagen met heel wat anders bezig dan met Covid-19 en dat is toch wel heel fijn.

Hoeveel sneeuw er precies is gevallen? Geen idee het is in ieder geval een aantal centimeter en op andere plekken zak ik weer weg tot ver boven mijn enkels. Ik geniet vooral vanuit huis van het winterse tafereel. Maandag, dinsdag en woensdag geniet ik vanaf mijn fiets en vervloek ik het tegelijk. Het was maandag en dinsdag 12,5 km heen en terug ploeteren door de sneeuw en over de stukken ijs maar dan kom ik wel aan op mijn werk. Gelukkig onderweg niet uitgegleden en gevallen. Woensdag was het beter te doen omdat in steeds meer plaatsen ze beter de wegen schoon gingen maken. Bij ons in het dorp werden de wegen ook beter en niet alleen maar één straat die schoongemaakt werd.

Nederland

Op zaterdag kon ik het niet laten om nog even te genieten van het uitzicht op de dijk. Een knal blauwe lucht en nog sneeuw in het land betekend een oer hollands landschap.

Waar iedereen zich klaar maakt om het ijs op te gaan maak ik in de ochtend een rondje van 8 km op de fiets. Ik beland bij mijn ouders en ga daar even op het ijs gewoon om even op het ijs gestaan te hebben en dat is het. De rest van de dag kon je mij binnen vinden waar het lekker warm was.

Nederland

Genoten heb ik zeker maar geef mij nu maar de lente en laat Nederland maar stralen met bloemen en groen.