Thriller festival

Nederlands Thriller Festival – boekenfestival in het stadstheater

Zondag 30 oktober ben ik samen met Rianne naar het begin van het Nederlands Thriller Festival geweest. Niet lang daarvoor wist ik nog geen eens van het festival af maar gelukkig had Rianne het voorbij zien komen op Instagram. Dus reden wij op zondag richting Zoetermeer om naar het Nederlands Thriller Festival te gaan. We parkeerden aan de rand en gingen met de tram verder, heerlijk relaxt en wat kunnen zien van de stad.

Thriller festival

We waren heel erg op tijd aanwezig, het was nog erg rustig bij het Stadstheater. In de foyer was een boekenmarkt met uitgeverijen en auteurs. We liepen een paar rondjes maakten hier en daar een praatje. Maar met zo’n enorme keuze aan boeken moet je toch een keuze maken want onze portemonnee is niet onbeperkt natuurlijk. We besloten om na de prijsuitreiking van drie vleermuizen een keuze te maken.

Onderweg naar de zaal zag ik dat Toni Coppers aan kwam lopen. Genomineerd voor de gouden vleermuis en zijn boek zat in mijn tas in de hoop dat hij aanwezig zou zijn. Toen hij uit gesprek was met een dame sprak ik hem aan of hij zijn boek wilde signeren voor mij. We kletsten even en dat was heel leuk en toen gingen we richting de zaal.

De Max Vleermuis awards

De awards die werden uitgereikt waren de MAX Bronzen, de MAX Zilveren en de MAX Gouden Vleermuis 2022. Genomineerde auteurs gingen in gesprek met Laurens de Groot. De genomineerden per categorie kwamen het podium op of waren via een livestream aanwezig op een grootscherm. Het was leuk hoe Laurens in gesprek ging met alle auteurs en de antwoorden te horen. De prijzen werden uitgereikt door Omroep MAX directeur Jan Slagter.

 

De Max bronzen vleermuis ging naar Sam Holland met De echoman, De Max zilveren vleermuis ging naar Nathalie Pagie met Vuurduivel. De Max Gouden vleermuis ging naar Toni Coppers en dit was een oeuvre award voor al zijn werk. Het was erg leuk om deze prijsuitreiking bij te wonen. Jan Slagter zei aan het einde dat hij volgend jaar de zaal vol wou zien zitten en dat kan ik wel begrijpen het was een beetje leeg maar dit ligt wel aan de organisatie. Ik volg heel wat uitgeverijen en mensen die over boeken schrijven en auteurs maar ik zag het nergens voorbij komen. Omdat Rianne het had gezien zijn wij erbij geweest gelukkig maar ik denk dat als het meer gedeeld wordt het zeker drukker zal zijn volgend jaar.

Thriller festival

Welke boeken gaan er mee naar huis

De keuze moest nu komen, welke boeken gaan er mee naar huis? Ik had tijdens de uitreiking er wel al een beetje over na zitten denken. We liepen de tafeltjes weer langs, zou het bij Letterrijn zijn of Boekerij, een Belgische auteur of gaan we voor een Nederlandse auteur? Ik was heel benieuwd naar de boeken van Johnny Bollé en zeker na het gesprek met hem maar de keuze viel er nu niet op maar ik noteer de titels wel. Onze grootste keuze viel bij Hamley books. Rianne koos drie boeken en zelf koos ik er ook drie. Een hele serie gelijk van Nina Verheij koos ik en elk boek werd gesigneerd want ze was zelf aanwezig. Extra leuk vind ik dat. Daarnaast koos ik voor Vuurduivel van Nathalie Pagie de award winner en dit boek werd ook gesigneerd.

Thriller festival

Met een goed gevulde tas gingen wij weer richting huis. Volgend jaar willen we weer naar het Nederlands Thriller Festival gaan.