Smedt

Nell de Smedt – De vijfpuntige ster

De vijfpuntige ster van Nell de Smedt trok mijn aandacht door de cover. Een witte cover met in bloed een ster getekend. Daaronder Nell de Smedt in een strakke schreefletter en in een vaag lettertype eronder De vijfpuntige ster. Heel bijzonder dat het niet helemaal scherp is. Helemaal onderaan het logo van Clavis in bloed. De zijkant en achterkant zijn gevlekt rood net een bloedplas met witte letters.

De cover trok me aan om te lezen waar de vijfpuntige ster over gaat. De bende is weer samen. Na jaren. De vijf leden hadden geprobeerd om alles te vergeten. Elkaar. Wie ze waren geweest. Wat ze hadden gedaan. Hoe ze het slechtste in elkaar naar boven haalden. Maar de recente moord op een van hen voelt als een aanslag op hen allemaal. En dan is alleen wraak nog een optie. De overgebleven leden van de Vijfpuntige Ster slaan opnieuw de handen in elkaar …

De tekst op de achterkant maakte me nieuwsgierig. Van Nell de Smedt had ik nog niks gelezen tot nu toe dus ik stapte er helemaal blanco in. Het verhaal begint wanneer Susanna Andrew belt. Op dat moment weet je nog niks van de vijfpuntige ster. Toch weet ik door dat telefoongesprek dat dit een heel apart verhaal gaat worden. Terwijl ik het verhaal lees kom ik steeds meer te weten over de vijfpuntige ster. Je leert alle vijf de personen van de vijfpuntige ster kennen. Allemaal komen ze in het verhaal voor, je leest vanuit alle personen.

Wat vond ik van de vijfpuntige ster

Het verhaal gaat van heden naar verleden en het verleden is nodig om te weten hoe iedereen is, waarom ze zo zijn en hoe de vijfpuntige ster is ontstaan. Doordat in het begin veel tijdssprongen werden gemaakt en je uit diverse standpunten leest is het moeilijk om in het verhaal te komen. Dat ik erin moest komen weerhield me niet om door te blijven lezen. Het zijn interessante personages, het is een psychologisch verhaal maar dan voor de young adult. Ik hou wel van psychologische verhalen en het mooie vind ik vaal dat je precies denkt te weten hoe het loopt en dan gaat het anders.

Dit boek is een psychologsiche young adult waar er goed wordt laten zien dat er mensen zijn met serieuze problemen. Ben je benieuwd naar de vijfpuntige ster? Dan kan je het boek voor €19,95 kopen bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis