anne

Net als Anne…

Het dagboek van Anne Frank, wie heeft het niet gelezen. Ze leefde in een wereld waar wij niet in willen leven. Waar velen in de wereld zelfs nu in 2016 nog in leven. Anne schreef in haar dagboek en ze was niet de enige. In het achterhuis beleefde ze toch ook fijne momenten of dacht ze aan betere tijden. Net als Anne… een gouden boekje over liefde, blijdschap, vrijheid, dingen die ons gelukkig maken.

Waar gaat het boek over?

Anne Frank leefde in een wereld waar de overheersers vergeten waren wat lachen, plezier maken en liefde was. Boosheid, duisternis en oorlog domineerden. Net als Anne, werden miljoenen moeders, vader, dochters en zonen gedood omdat bepaalde mensen hen niet mochten. Gelukkig liet Anne de wereld iets na: haar geweldige dagboek. De rijmen in dit boek zijn geïnspireerd op Annes gedachten en dromen over alle dingen die ze zo graag zou willen doen, maar niet kon. Dit boek gaat over liefde, blijdschap, vrijheid en nog meer zaken die ons gelukkig maken. Misschien helpt het je het leven lichter te maken op de dagen die zwaar aanvoelen – net als Anne dat deed.

Wat vond ik van het boek?

Wat is dit een mooi gouden boekje. De illustraties zijn zo vol dat je er niet even snel naar kijkt maar echt even de tijd neemt om te kijken wat er allemaal is afgebeeld. Elke keer zie ik weer wat anders. De versjes beginnen bij de A van Anne en gaan zo verder het alfabet af tot en met Z van Zaid. De versjes zijn leuk voor kinderen en hebben een boodschap waar ze van kunnen leren maar die de oudere lezer zeker ook aanspreekt. “Net als Hardik wil je vrolijk en vrij zijn waar je ook bent. Ook op een plek waar geen mens je nog kent.” Dit is een voorbeeld van de teksten die je in dit boek vind. Een hele mooie tekst.

Voor het eerst heb ik een Gouden boekje in deze stijl en ik vind dit erg leuk gemaakt met kartonnen kaft en de goud/gele zijkant van het boek.

In de periode van kerst, feestelijke dagen is dit een mooi boekje met momenten om bij stil te staan en ervan te genieten. Je kan dit gouden boekje voor € 7,50  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Rubinstein

Bewaren