liefde

Never not active #1 – 2020 – liefde voor ijzer

Geen kilometers maken meer maar never not active! Kilometers maken dat doe ik weer maar ik loop geen halve marathons of marathons. Mijn kilometers zijn korter maar gaan erom dat ik geniet. Het hoeft niet ver te zijn of snel als ik maar bewust bezig ben met hardlopen en het leuk vind. De liefde voor hardlopen is niet weg. Hij is veranderd net zoals een relatie veranderd.

In een relatie veranderen dingen ook en dat is voor mij met hardlopen gebeurt. Ik hou nog steeds van hardlopen en droom nog steeds van lekkere lange stukken hardlopen door de polder. Toch gaat dit niet snel meer gebeuren. Mijn lichaam heeft genoeg signalen gegeven dat ik anders om moet gaan met hardlopen en dat doe ik nu. Hierdoor is er een andere liefde ontstaan.

Liefde voor ijzer.

Stilzitten is niks voor mij. Het is voor mijn gezondheid goed om te bewegen en daarom ben ik dat gaan doen. Als je eenmaal gewend bent om te sporten dan is het moeilijk om daarmee te stoppen gelukkig. Van de sportschool was ik al lid en daar heb ik een afspraak gemaakt met een trainer. Ik heb verteld wat ik wilde en ik kreeg een korte intro om een week later echt een schema te krijgen. De liefde voor het ijzer was gemaakt. Ik sta nu 2 tot 3 keer in de week in de sportschool met een barbell in mijn handen. MIjn uitdaging voor mezelf is 3x 12x de overhead press te kunnen doen met een 15 kg stang.

Daarnaast heb ik meer oefeningen maar de overhead press is mijn uitdaging om te kunnen en daar oefening ik elke week voor. Ik vind het echt leuk om te zien  en merken dat ik sterker wordt. Het doet fysiek en mentaal me goed. Op het moment dat ik aan het trainen ben dan heb ik vaak nog geen eens door dat ik mijn muziek niet heb aangezet. De tijd vliegt voorbij want met deze trainingen ben ik echt alleen maar met de oefeningen bezig. Het juist uitvoeren en het voelen wat mijn lichaam doet. Bewust bezig.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Marjon zei de volgende quote tijdens het Anita event; Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Ik vind dit zo’n mooie tekst. Uit je vaste patroon gaan leert je nieuwe dingen. Het afgelopen jaar heb ik dat gemerkt. In de sportschool ben ik opeens op een heel ander level bezig en daar geniet ik enorm van en ik zie en voel het verschil. Niet blijven hangen in wat ik ken en goed voelt maar die stap verder gaan.Nieuwe dingen leren omdat het leuk is of oude dingen weer doen omdat ik het leuk vond.

Heel graag zou ik de handstand weer kunnen. Toch vind ik het eng, iets wat ik vroeger deed gaat nu niet vanzelf. Daarom ben ik begonnen met de hoofdstand om te proberen of dat lukt en door elke dag te oefenen kom ik al heel ver. Door dit te oefenen merk ik dat ik er meer voor terug krijg dan alleen de progressie. We hebben enorme lol als ik omval bijvoorbeeld.

Ik ben andere dingen gaan doen en merk dat ik daar heel veel voor terug krijg. Hoe ik dat terug krijg? In kracht, vertrouwen en gevoel. Ik oefen lekker verder en ontwikkel nieuwe bezigheden om mezelf te blijven vernieuwen en verbeteren.