Barbell

Never not active #2 – 2020 – Barbell overhead press

Mijn liefde voor ijzer is groot. Elke keer dat ik in de sportschool ben pak ik de barbell erbij. Zelfs wanneer dit niet in het schema staat pak ik de stang. Deze maand waren de hardloopschoenen weer veel buiten, stond ik op mijn handen, op mijn kop maar nam ik ook mijn rust momentjes.

Oefenen en herhalen

Oefenen en herhalen is belangrijk als je iets wilt kunnen. Zo ben ik in januari begonnen met de hoofdstand en elke keer kom ik een stapje verder en verder. Opeens stond ik los van de muur. Toch is hij nog niet goed. De kracht en het gemak en het rustig terug met de benen moeten nog beter dus oefenen en herhalen.

barbell

De barbell overhead press met een barbell van 15 kg wil ik graag 3x 12x kunnen. Elke keer keek ik hoeveel ik de eerste keer kon doen en dan net één extra als ik dacht het gaat niet meer. Natuurlijk speelt heel veel mee of het lukt. Want ben je moe of een drukke dag achter de rug dan zal dat zeker meespelen. Op 7 februari was ik heel erg blij want het lukte 1x 12x en daarna nog een keer. De derde set dacht ik niet te kunnen halen maar ik haalde het wel. De laatste drie kregen niet de schoonheidsprijs maar het was gelukt. En nu dan? Nu wil ik het een aantal keer kunnen en dan mogen er gewichten op. Gewoon kleine gewichtjes eerst. Die kleine mini gewichtjes maar ergens is een begin.

Hardlopen in regen en wind

De eerste run van de maand was in Apeldoorn in de regen. 8 km bikkelen waarvan een stuk omhoog maar daarna lekker naar beneden. Deze run gaf wel echt een boost. De rest van de rondjes deze maand waren allemaal wel met regen of wind. We hadden de stormen Ciara, Ellen en Dennis. Met Ciara was ik nog een beetje voorzichtig, Ellen hield mij niet meer binnen en Dennis al helemaal niet terwijl die bij ons de ergste was denk ik. Een enorme wind kan ook echt heel erg lekker zijn. Zo liep ik afgelopen zondag een 7 km rondje die met gemak zelfs 10 had kunnen zijn want ik liet de wind heel veel bepalen waar ik heen ging en ik liep zo ontspannen.

Genoten van bijna elke run de afgelopen maand. Zelfs tijdens het hardlopen kwamen er wat plannen in mijn hoofd op. Al drukte ik die nog maar even weg. De laatste run, dat was een nare. De 1e kilometer ging lekker maar tijdens de 2e gingen mijn benen voor het gevoel overal heen behalve rechtdoor, ik had het koud en was niet lekker. Op 3 km ben ik gestopt en gaan wandelen. Deze runs zitten er ook zeker bij en die horen er ook wel bij anders kunnen die andere niet lekker zijn maar ik skip deze echt liever.

Aan de slag met weerstandsbanden

Elke keer komen er dingen in mijn routine bij. De ene keer is het mijn trainer die iets verzint, de andere keer ben ik het, mijn vriend verzint wat of de fysio. Van mijn fysio heb ik er oefeningen bij met een weerstandsband. Dus kocht ik zelf banden en deed ik de oefeningen niet alleen in de sportschool maar ook thuis. Want hoe sneller alles sterk is des te beter en ik ook minder last heb. Ik ben heel benieuwd hoe het er over een tijdje voorstaat.

Een fijne maand met hier en daar wat rust

Het was een goede maand met een pr voor de barbell. Toch heb ik niet alle trainingen gedaan. Soms moest ik een training laten gaan, trainde ik anders of helemaal niet. Niet elke dag rolde ik mijn yoga matje uit maar nam even bewust rust want soms is dat gewoon nodig bijvoorbeeld als je opeens een snufavondje hebt of gewoon heel erg moe bent. Soms ga je toch en was het een top besluit maar ik heb zeker geen spijt van de extra rustmomentjes.