New Balance Fresh Foam Zante - Vliegen over de weg

New Balance Fresh Foam Zante – Vliegen over de weg

Een tijd geleden gaf ik mij op als testloper. De eerste testlopers waren gekozen en helaas was ik niet gekozen. In het nieuwe jaar stond er door het enorme succes weer een rijtje testlopers online. Vier namen boven de lees meer en één naam eronder. Ik keek even wie er mochten testen. Stond mijn naam als vijfde in het rijtje. Enorm gaaf! Hoe zou de schoen eruit zien? Krijg ik de groene variant of hebben ze ook een dames model.

Toen de doos thuis bezorgt werd was ik zo benieuwd. Ik zou gaan hardlopen maar stelde dit uit omdat ik eerst wou zien wat er in de doos zat.

Mijn eerste indruk van de New Balance Fresh Foam Zante
De kleuren zijn prachtig. Het grijs met roze is enorm favoriet bij mij. Het verloop van roze naar wit in de zool vind ik heel leuk gedaan. Vooral omdat wit zo besmettelijk is zie je door het verloop het veel minder. De schoen oogt smal en totaal niet groot wat ik soms bij schoenen gauw het geval vind. Wanneer ik ze aantrek zitten ze als pantoffeltjes. Ze sluiten goed aan mijn voeten aan en zijn erg zacht.

Wat New Balance over de schoen zegt
Fresh Foam is de nieuwste dempingstechnologie van New Balance. Het extreem zachte en soepele dempingsmateriaal zit vanaf nu ook verwerkt in een snelle schoen, de Fresh Foam Zante. De Fresh Foam schoenen van New Balance zijn geheel van een speciale Foam gemaakt, deze is relatief zacht. De locatie en vormen van de uitsparingen in de tussenzool zijn met behulp van een computermodel tot stand gekomen waardoor de tussenzool op bepaalde plaatsen meer demping geeft en op andere plaatsen meer stabiliteit. Deze manier van het ontwerpen van een tussenzool heet ‘data driven design’. Het bovenwerk van de Fresh Foam Zante is gemaakt zoals een sok, geheel seamless en sluitend rondom de voet. Door de combinatie van Fresh Foam en het ultra soepele seamless bovenwerk is de Fresh Foam Zante een super comfortabele hardloopschoen met een soepele snelle afwikkeling!

Hoe zijn ze met hardlopen?
Over de uiterlijke kenmerken ben ik dik tevreden. De schoen is leuk om aan te hebben. De kleur valt lekker op en het model is mooi. Belangrijker dan het uiterlijk is hoe ze zitten tijdens het hardlopen. De eerste paar dagen heb ik ze op mijn werk gedragen. Met al mijn hardloopschoenen doe ik dit. Zo raak ik gewent aan de schoen en loop ik ze in. Mijn eerste rondje werd een klein rondje van 3 km. Ik begon met hardlopen en merkte al snel dat ik hard ging. De fresh foam zante gaven me vleugels. Na lange tijd liep ik de drie kilometer weer binnen de 18 minuten. Wow wat liep ik lekker op deze schoenen. Een drie kilometer rondje zegt verder nog niks over de schoen natuurlijk. Tijdens mijn training in Rotterdam had ik ze ook aan. Het had wat gesneeuwd en was erg nat buiten. Eens kijken hoe de schoen dit overleefd. Hierboven zie je de zool van de schoen. Best weinig profiel in vergelijking wat ik normaal heb. Ik kon dit ook goed merken want op sommige plekken had ik het idee dat ik wat weggleed. Totaal wegglijden deed ik gelukkig niet maar fijn was anders.

Natuurlijk was één keer testen in de regen niet genoeg. Bij mij in het dorp heb ik voornamelijk asfalt, tegels en grindpaden. Op deze paden geen uitglijd momenten met de schoenen gelukkig. Wel hele natte voeten want het is een dun schoentje.

Conclusie
De New Balance Fresh Foam Zante ga ik zeker vaker op lopen. Of het voor mij een lange afstand schoen wordt dat denk ik niet. Ik heb het gevoel dat ik tot de 10 km lekker op dit schoentje kan lopen maar dat het genoeg is. Ik ben zeer tevreden over het uiterlijk, draagcomfort en de pasvorm van de schoen.

Kleding collectie
Wanneer je nieuwe schoenen hebt en er is een kleding collectie gemaakt die daar perfect bij aansluit dan word je erg hebberig als je dat ziet hangen. Bij de fresh foam zante is een kleding lijn die perfect bij de schoenen past. Mijn favoriet is het jasje, de rechter korte broek en de singlet. Het jasje omdat ik nog geen goed jasje heb en hij er zo leuk uit ziet en me erg comfortabel lijkt. Op het moment vind ik de items nog aan de prijzige kant of nog niet nodig voor de temperaturen die we momenteel hebben.

new-balance-kleding

Hoe vind jij de schoenen en welk kledingstuk zou jij willen hebben?

have-a-nice-day-patricia-donderdesign

De schoenen zijn gekregen van New Balance. Ik hoefde voor het testen van deze schoen geen review te schrijven of te zeggen dat ik ze geweldig vind. Wanneer ik ze niet fijn had gevonden had ik dit ook zeker gemeld.