french

Nicci French – De mensen die weggingen

Een fijne verrassing het boekje De mensen die weggingen van Nicci French. Een dun boekje om kennis te maken met het schrijvers duo en dat viel voor mij heel positief uit.

In De mensen die weggingen ontmoeten we Joey, een meisje van acht, dat ons meeneemt in haar fantasierijke belevingswereld. Met haar onschuldige blik op de wereld laat ze ons kennismaken met haar familie en hun bezigheden. Haar vader die veel tijd in zijn schuurtje doorbrengt, haar moeder die meestal ziek op bed ligt, haar oudere broer die er bijna nooit is, haar zus die stiekem rookt en zich vaak in haar slaapkamer terugtrekt en natuurlijk haar kat Pippin, die haar de meeste tijd gezelschap houdt. Het begint erop te lijken dat steeds meer mensen uit Joey’s omgeving weggaan zonder gedag te zeggen. Op haar eigen kinderlijke wijze probeert ze daarmee om te gaan. Totdat op een dag zelfs haar zus verdwijnt zonder afscheid te nemen…

Wat een bijzonder en aangrijpend verhaal is dit van Nicci French. Het Engelse echtpaar Sean French (1959) en Nicci Gerrard (1958) vormt samen het succesvolle schrijverskoppel Nicci French. Vele boeken staan er op hun naam en meerdere keren stond ik er met één in mijn hand maar nog nooit kocht ik een echt boek. Dit boekje van 48 pagina’s geeft voor mij wel een hele goede eerste indruk. Het is een verhaal wat je raakt wat er met Joey gebeurt, hoe haar wereld is en hoe ze dit zelf beleefd.

Het e-boek is te koop bij bol.com voor € 2,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)